O spor kulübü Van'da futbolcu yetiştirecek!

O spor kulübü Van'da futbolcu yetiştirecek!
 Spor Toto 2. Lig'e yükselen Altayspor, Van’da futbol okulu açtı. 

Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan Altayspor, Van’da futbol okulu açtı. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Altay Spor Futbol Okulu Genel Koordinatörü Erhan Sağdinç, Altayspor’un Van’ı çok önemsediğini ve bu anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ilk futbol okulunun Van’da açıldığını söyledi. Yaklaşık bir ay önce açılan okulda 50 çocuğun eğitim gördüğünü ifade eden Sağdinç, “Altayspor’un Van’da futbol okulu açması çok önemlidir. Vatandaşlarımız buna son derece ilgi göstermelidirler. Çünkü geleceğin yıldızları belki de Van’da yetiştirilecek. Bu da bizim için çok büyük bir avantajdır” dedi.

Altayspor’un Van’da futbol okulu açmasının tek amacının yetenekli çocukları futbola kazandırmak olduğunu vurgulayan Sağdinç, “Tek hedefimiz alt yapıdan futbolcu yetiştirmek, bu kapsamda Van’daki yetenekleri keşfederek, spora kazandırmaktır. Şu anda 4 hocamızla birlikte genç yetenekleri yetiştiriyoruz. İnşallah bir veya iki yıl içerisinde birkaç futbolcumuzu Altay’a göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin kendilerine her konuda destek verdiğini de sözlerine ekleyen Sağdinç, “Buradan Van halkına da seslenmek istiyorum. İzmir’in en köklü kulüplerinden Altayspor’un Van’da futbol okulu açması çok önemlidir. Vatandaşlarımız buna son derece ilgi göstermelidirler” şeklinde konuştu.

Altayspor’un Van’dan sonra Malatya ve Diyarbakır’da da futbol okulu açacağını dile getiren Sağdinç, “Van Büyükşehir Belediyespor’unda alt yapıya önem vermesi gerekiyor. Çünkü yüksek miktarlarla transferler takımı bir yere kadar götürür” dedi.

Altayspor Van Futbol Okulu Antrenörü Ferhat Yıldırımçakar ise, Altayspor ile çok güzel şartlarda anlaştıklarını belirterek, “Altayspor bu işe maddi açıdan bakmıyor. Tek istekleri yetenekli futbolcuları değerlendirmektir. Bunun için Van’da futbol okulu açtı” diye konuştu.

Futbol okulunda 2002-2011 doğumlu yaş gruplarıyla çalıştıklarını ifade eden Yıldırımçakar, “Aileler yetenekli olarak gördükleri çocuklarını futbol okulumuza getirsinler. Geleceğin yıldızlarını Altayspor’la yetiştireceğiz. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, eğer gereken destek verilirse çok iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Bunun için desteğinize ihtiyacımız var” dedi. Basın toplantısına, Altay Spor Futbol Okulu antrenörleri Tanju Öntürk ve İbrahim Tunçtürk ve minik futbolcular katıldı.