Nisan ayında karla mücadele

Nisan ayında karla mücadele
İlkbahar mevsiminde olunmasına rağmen karla mücadele çalışmalarının devam ettiği Van'da, kar yağışı ve çığ nedeniyle kapalı olan iki mahallenin yolu, 7 ay sonra ulaşıma açıldı.

Yüksek rakıma sahip Başkale ilçesinde, Van Büyükşehir Belediyesi Başkale Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerinin beyaz esaretle mücadelesi devam ediyor. Başkale'nin İran sınırında bulunan ve yolu kar yağışı ve çığ nedeniyle 7 aydır kapalı olan Yukarı Dallı ve Doyum mahallelerinde çalışma yürüten ekipler, uzun uğraşlar sonucu bugün yolu ulaşıma açtı.

Ekip şefi Ümit Aslan, yaptığı açıklamada, ekiplerin 2 gündür sürdürdüğü zorlu mücadeleyi tamamladığını ve yolu ulaşıma açtığını ifade etti.

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki mahalle yolunda zaman zaman 2 metreyi bulan kar kalınlığını temizlemekte büyük güçlük çektiklerini aktaran Aslan, "Yaklaşık 7 aydır kapalı olan 10 kilometrelik yolun büyük bir kısmında çığ tehlikesi bulunuyordu. Zor şartlarda çalışma yürüttük çünkü çok riskli ve Başkale'nin en son mahalleleri olan yerler burası. Son köy yolumuzu da açarak bu yılki karla mücadele çalışmamızı tamamladık." diye konuştu.

Aylardan sonra yolları açılan mahalle sakinleri ise yetkililere teşekkür etti.