Nihat Çelik: “Yaylalarımızı boş, tarlalarımızı üretimsiz bırakmayacağız’’

Nihat Çelik: “Yaylalarımızı boş, tarlalarımızı üretimsiz bırakmayacağız’’
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 2017 yılının ilkbaharından itibaren yetiştiricileri yaylalarına, üreticileri ise tarlalarına davet ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Milli Tarım Buluşması sonrası açıklamada bulunan Nihat Çelik, çiftçilerle birlikte tarım sektöründe yer alan sivil toplum örgütlerinin Cumhurun sarayında bir araya getirilmesinin cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak tarihe geçtiğini ifade etti. Çelik, milli tarım projesini başarıya ulaştırmak için TÜDKİYEB olarak 2017 yılı ilkbaharında itibaren yetiştiricileri yaylalarına, üreticileri ise tarlalarına davet ettiğini bildirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Kasım 2016 tarihinde ‘Milli Tarım Buluşması’ adı altında tarım sektörümüzü ve bu sektörün asli unsurları olan çiftçilerimizi Cumhurun sarayında bir araya getirerek, bizlere unutulamayacak bir gün yaşatmıştır.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak gerçekleştirilen bu buluşmayla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik tarım sektörümüzün üzerine bir güneş gibi doğmuşlardır. Tarımda ilkleri gerçekleştirerek sektörümüze büyük katma değerler sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in havza bazlı üretimin ön plana çıkarıldığı projeyle tarım ve hayvancılıktaki verimlilik çıtasının en üst seviyeye çıkacağı inancındayız.

Milli tarım projesi içerisinde yer alan ve küçükbaş hayvancılığımız için hayati önem taşıyan ve en az 22 ilimizde koç ve teke test istasyonlarının kurulacak olmasıyla da yine verimlilik anlamında sektörümüze büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Bizler de, hükümetimizin bize tanıdığı bu imkanları hayata geçirmek ve tarımın her alanında verimi artırmak için 2017 yılının ilkbaharından itibaren yetiştiricilerimizi yaylalarına, üreticilerimizi tarlalarına daha çok üretmek için davet ediyoruz.

Hep birlikte el ele vererek yolumuza devam edeceğiz. Yaylalarımızı boş, tarlalarımızı üretimsiz bırakmayacağız. Bu anlamda küçükbaş hayvancılık sektöründe de üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yaparak devletimizin bizlere sağladığı projeleriyle desteklerini heba etmemek için canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi.