Müzede hedef 1 yılda 250 bin ziyaretçi

Müzede hedef 1 yılda 250 bin ziyaretçi
Van Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, 2019 yılı Ağustos ayında hizmete giren müzenin ilk bir yılında 250 bin ziyaretçi hedeflediklerini, bunun için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

2011 yılında meydana gelen depremde hasar gören  Urartu Müzesi 2019 yılı Ağustos ayında tamamlanarak ziyarete açıldı.

2019 yılında ziyaretlerin yoğunluk kazandığı ve çeşitli kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü müzede 2020’de hedef, iyi bir tanıtım ve daha iyi bir ziyaretçi akışı sağlamak. 

4 AYDA 36 BİN ZİYARETÇİ

Dünyanın en büyük Urartu Müzesi olarak kabul edilen müzeyi şimdiye kadar 36 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Müze Müdürü Erol Uslu, “27.08.2019 tarihinde açılışı yapılan  Urartu Müzesi’ni, ücretli ve ücretsiz toplam 36 bin kişi ziyaret etmiştir. Gerçekleşen ziyaretlerin yanı sıra müzede, çeşitli kültürel etkinlikler de gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimiz devam edecek” dedi.  

MÜZEDE EĞİTİM ATÖLYELERİ AÇILACAK

2020 yılı hedeflerine ilişkin de bilgi veren Uslu, bu yıl kültürel çalışmalara daha da ağırlık vereceklerini söyledi.

Bu amaçla müzede eğitim atölyeleri kuracaklarını ifade eden Uslu, şu bilgileri verdi:

“2020 yılı içinde 2 adet farklı mekânlarda eğitim atölyeleri açılacaktır. Bunlar, çocuk eğitim atölyesi ve gençlere yönelik eğitim atölyesi... Burada amaç, çocukların ve gençlerin müzede daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak… Ayrıca kaçakçılığa yönelik, ‘Kültürel Varlıklarımızın Korunması’ adı altında farklı kesimlere eğitim seminerleri planlıyoruz. İçeriği daha tam olarak netleşmedi ama gala üstünde çalışıyoruz.”

ZİYARETÇİ HEDEFİ VE TANITIM

 

2020 yılında ağırlıklı olarak müzenin tanıtımı ve ziyaretçi akışı üzerinde çalışacaklarını belirten  Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, şunları kaydetti:

“2020 yılı için hedefimiz, Van iline gelen ziyaretçilerin mutlaka müzeyi de ziyaret etmelerini sağlamak. Ziyaretçi sayısı konusunda da hedefimiz, ilk yıl için 250 bin kişi. Bu arada içeriği tamamlanamayan bir çalışmamız olacak; uluslar arası bir sempozyum düzenleyeceğiz. Müzenin ilk yılına denk gelecek şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Bir kaç haftaya netleşir. 2020 yılında ayrıca, Arkeopark Alanı’nı da devreye almaya çalışacağız.”

Prestij Haber: M. Selim Kurt