Müftü Arvas din görevlileriyle buluştu

Müftü Arvas din görevlileriyle buluştu
Van Müftüsü Nimetullah Arvas, "Terörün her türlüsü melundur, lanete müstahaktır ve tüm insanlığın başına beladır." dedi.

Yukarı Norşin Camisi'nde kentteki din görevlileriyle değerlendirme toplantısında bir araya gelen İl Müftüsü Arvas, tüm personele yıl boyunca gösterdikleri çabadan ve özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Müftü Arvas toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin adeta işgal edilmek istendiğini ve kötü amel taşıyan bazı insanların fitne ateşi yakmaya çalıştığını söyledi.

Türk milletin kötülüklere karşı kenetlendiğini, halkın vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıktığını dile getiren Arvas, "Bu toplum 2016 yılında kötülüklere kilit, iyiliklere ise anahtar oldu. Bir yönü ile bazı şeylerin de farkına vardı.  Allah milletimize birlik ve beraberlik, neslimize de güzel miraslar bırakmayı nasip etsin." dedi.



KÜLTÜR YOZLAŞMASI

Yılbaşıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Arvas, yılbaşı kutlamalarının İslam kültürü, Kur'an ahlakı ve sünneti seniyye ile hiçbir alakası olmadığına dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yılbaşının kutlanması bir kültür emperyalizmidir. Müslümanların buna alet olmaması gerekir. Hatta yılbaşını geçmişimizi muhasebe, geleceğimize hazırlanma noktasında fırsat bilmeliyiz. Her geçen gün ömür ağacımızdan bir yaprak düşürmektedir.

Dolayısıyla bir Müslüman, bin mümin yabancılaşmamalı. Yabancı inanç kültürleri tesirinde kalmamalı. Yılbaşı muhasebe yapılması için bir fırsat olarak değerlendirilmeli. Müminlerin bu kültür yozlaşmamasına alet olmaması gerekir."