Müdür Görentaş'tan Gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Müdür Görentaş'tan Gündeme ilişkin önemli açıklamalar
Van il Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş Koronavirüs nedeniyle yapılan denetlemeler yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Van il Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yapılan denetlemeler , yapılan çalışmalar ve Av yasağı kapsamında kaçak avlanma ile mücadelede ne tür çalışmalar yapıldığına dair bilgiler verdi.

Van il Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş konu ile ilgili yaptı açıklamada " Malumunuz bu süreç içersinde  tüm sektörler durur ama tarım durmuyor. Her sektörün belli dönemleri var ama Tarım 7/24 365 gün devam eden bir sektördür. Çünkü gıda arzının hiç bir şekilde aksamaması gerkiyor ki bu anlamda Tarım Bakanlığı olarak öncelikle ilk etapta bütün yıl boyunca hak eder ödemeler nisan itibari ile çiftçilerimize yaklaşık 50 milyon tl tarımsal destekleri ödendi.

Bu arada biz vatandaşın sahada her türlü tarımsal faaliyetini sürdürebilmesi amacıyla Valimizin il hıfzıssıhhanın karar aldığı talimat çerçevesinde bütün vatandaşlara sokağa çıkma yasağında veya 65 yaş üstü çiftçilerimize kendi tarlalarını işlemesi için gerekli izinlerini verdik. Bunlar hepsi kendi tarımsal faaliyetlerini sürdürdüler.

3200 İŞ YERİNDE DENETİMLER YAPILDI

Konu ile ilgili  Gazeteci Murat Çurku'ya açıklamalarda bulunan İl Müdürü Görentaş "Gıda denetimlerimiz aksatılmadan sürdürülüyor. Açık olan marketler, Tatlı satılan yerler, Fırınlar, unlu mamül yerleri hiç aksatılmadan sürekli Koronavirüs kapsamında yapılması ve alınması gereken tedbirler noktasında hepsi incelendi. Koronovirüs(Kovid-19) çıktığından bu yana tedbirler ve denetimler kapsamında Unlu mamüller Lokantalar,Marketler, Ekmek Fabrikaları vs. gibi 3200 civarında iş yerlerinin denetimleri yapıldı.

RAMAZAN AYINDA EN FAZLA HİZMET VEREN KURULUŞLARA DENETİMLER AKSATILMADAN DEVAM EDİLDİ

Ramazan ayında çok hizmet veren kuruluşlar olan Tatlı imal edilen ve satılar yerler pastaneler ve unlu mamüllerin denetimleriyle ilgili bilgi veren Görentaş " Kesinlikle bu konuda tatlı imalathaneleri, unlu mamüller, Fırınlar en fazla şuanda hizmet veren kuruluşlar olduğu için bunlar aksatılmadan hijyenik açısından koronavirüs tedbirleri açısından alınması gerekenler, satış noktalarında hangi tedbirlerin alınmaları, yönetim esaslı hangi tedbirler olması, Vatandaşla diyaloglarında yönetim şekillerinde ve koronavirüs ile ilgili alınması gereken tedbirler bakımından hem bilinçlendirme eğitimleri hem de il hıfzıssıhhanın almış olduğu kararları uyumlara denetleme açısından biz ve zaman zaman da Büyükşehir veya ilçe belediyelerinin zabıta ekipleriyle beraber denetleme yapmaktayız.

VAN BALIĞI 7/24 KORUNUYOR

Gazeteci Murat Çurku'nun da katıldığı denetlemede Van Balığı olan İnci Kefalinin av yasağı kapsamında Kaçak avlanma ile ilgili yapılan çalışmalar ve denetimler hakkında bilgi veren  veren Görentaş şöyle devam etti " 15 Nisan- 15 Temmuz arasında  Van Balığı av yasağı dönemidir. Bu Van Balığı Av yasağı döneminde yine her zaman yaptığımız çalışmalardan biri biz araç kiralıyarak Jandarmaya Kolluk Kuvvetlerine araçlarımızı verdik ve ekiplerimizi oluşturduk. Ekiplerimiz 7/24 hem bağımsız hem de kolluk kuvvetleriyle beraber denetimlerini devam ettirmektedirler.

AŞILAMA VE KÜPELEME İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Hayvancılık ve meralar konusunda gerekli desteklerin verildiğini dile getiren Görentaş " Aşılama ve küpeleme işlemleri devam ediyor. Ekiplerimiz 7/24 sahada çalışıyorlar. Küpeleme işlemleri tüm ilde ücretsizdir, Aşılama ise Başkale ve Saray ilçelerinde depremden dolayı ücretsizdir. Ayrıca Ağaçlarda yapılacak ilaçlama konusunda da bir ilaçlama takvimi başladı"

ÖZEL HABER- ÖZ HABERCİ GAZETESİ - MURAT ÇURKU