Müdür Ceylani’den Kaymakam Sarı’ya ziyaret

Müdür Ceylani’den Kaymakam Sarı’ya ziyaret
Van’ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, beraberindeki bir grup okul müdürüyle birlikte Kaymakam Musa Sarı’yı makamında ziyaret etti.
2015-2016 eğitim öğretim sezonunda Tuşba Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Tuşba Belediyesi’nin de destekleriyle yürütülen “Eğitimde Akademik Başarının Artırılması Projesi” kapsamında TEOG-1 ve 2 sonuçlarında önceki yıla oranla başarı ortalamasını en fazla artırarak Van’da birinci olan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, teşekkür ziyaretlerinde bulunmaya başladı. Katkılarından dolayı teşekkür ziyaretlerinin ilkini Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’ya yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Bizim ilçemizde hiçbir özel eğitim kurumu olmamasına rağmen ve köy okulları ağırlıklı ilçe olmamıza rağmen hamdolsun büyük bir çıkışla Van geneli bir başarı sağladık. Bizim ilçe müdürlüğümüzdeki şube müdürlüklerimiz ve koordinatörlerimizle beraber sene başından bu yana tedbiri elden bırakmayarak disiplinli bir şekilde öğrencilerimize elimizden gelenin fazlası olan bilgi ve birikimimizi aktarmaya çalıştık ve sizlerin de sayesinde eğitimde Van geneli bir başarıya daha imza attık. Ben şahsım ve ekibim adına bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayarak hep destek verdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü camiası ile birlikte yürütülen “Eğitimde Akademik Başarının Artırılması Projesi” kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca hem TEOG, hem de YGS-LYS’ye hazırlanan maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kaynak kitap ve yaprak test tedarik edildiğini söyleyen Kaymakam Musa Sarı ise, “Projeye destek veren Tuşba Belediyesi’nce de birinci ve ikinci dönemde belirli aralıklarla 4 adet profesyonel deneme sınavları gerçekleştirildi. Bunların dışında kaymakamlıkça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir proje ekibi oluşturuldu. Tüm okullar ziyaret edildi, koçluk sistemi devreye sokuldu. Okul müdürleri ve branş öğretmenleri ile her sınav sonrası ayrı ayrı değerlendirme toplantısı yapıldı. İlçenin il ve Türkiye ortalamalarıyla geçtiğimiz yıllara göre gelişimi değerlendirildi. Okulların il içi ve ilçe içi başarı gelişimi takip edildi. Şube şube, öğrenci öğrenci takipler yapılıp tatlı bir yarış oluşturuldu ve şubesini belirli bir düzeyin üzerinde geliştiren branş öğretmenlerine başarı belgeleri verildi. Yapılan tüm çalışmaların neticesinde de TEOG-1 ve 2’de, ilçe ortalamasını en çok artıran Tuşba ilçesi oldu. Projede emeği geçen Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibini, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani ve ekibini, proje ekibini, okul yönetimlerini ve öğretmenleri kutluyorum. Kaymakamlık olarak projeye sadece önderlik ettik. Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan’ın da belirli aralıklarla kaymakamları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibini toplayarak kendilerini motive etmek, takip etmek ve desteklemek suretiyle il düzeyinde başarı artışında bu tatlı yarışın oluşmasında bizleri talimatlandırdı ve motive etti, kendilerine de bu anlamda şükranlarımı sunuyorum. Aynı başarının YGS ve LYS’de de yaşanmasını bekliyorum” diye konuştu.