Mobilyadaki indirim Van'da beklenen etkiyi yaratmadı

Mobilyadaki indirim Van'da beklenen etkiyi yaratmadı
Hükümetin piyasaları canlandırmak için attığı mobilyada KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi Van’da beklenen canlılığı oluşturmadı. HaberVan muhabirinin konuştuğu mobilyacılar işlerin düşük olmasından şikayet etti.
Hükümet geçen ay aldığı bir kararla Beyaz Eşya’da ÖTV’yi kaldırırken Mobilya’da da KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indirerek net yüzde 10’luk bir indirim sağladı. Bu kararla birlikte mobilya sektöründe büyük bir canlılık yaşanması beklenirken, Van’da beklenilen hareketlilik sağlanmadı.

Kampanyalarda yapan Van’daki mobilya işletmecileri satışların düşük olmasından yana şikayetçi. HaberVan muhabirinin dolaştığı mobilya dükkanlarında müşterilerin azlığı dikkat çekerken,işletmeciler işlerdeki düşüklüğün Van’da düğün sezonun açılmamış olmasına bağladılar.

1 Nisan’a kadar olan KDV indirimi kararının bölgenin iklim şartlarına uygun olmadığını söyleyen mobilyacılar,Van’da düğün sektöründeki hareketliliğin Mayıs ayı gibi başladığına dikkat çektiler. Hala kışın etkilerinin sürdüğünü ve insanların ilçelerinden,köylerinden gelerek alışveriş yapmaya başlamadığına dikkat çekildi.

Mobilyadaki canlılığın önümüzdeki günlerde nispeten başlaması beklenirken, vatandaşların KDV’deki indirimin fiyatlara yüzde 10 indirim şeklinde yansıdığını belirten Mobilyacılar vatandaşları bu fırsatı kaçırmamaya çağırdı.