Minikler ilk kez itfaiyecilerle tanıştı

Minikler ilk kez itfaiyecilerle tanıştı
Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret eden okulöncesi öğrencileri, ilk kez itfaiye erleri ve itfaiye araçları ile tanıştı. 

Özel İlk Adım Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri, itfaiyeyi ziyaret etti. İlk kez karşılarında itfaiyecileri gören minik konuklar, itfaiyeci ekipmanlarını incelediler. Miniklere itfaiye araçlarını tanıtan itfaiye erleri, yangınların çoğu zaman dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğine dikkat çekerek, miniklere ateş ve ateş kaynaklarından uzak durmaları uyarısında bulundular. Minik çocuklar, ayrıca siren sesi eşliğinde itfaiye araçlarının sepetine binme heyecanını da yaşadı.
Yangın anında aranması gereken numaranın Türkiye'nin her yerinde aynı olduğu ve kesinlikle ezberlenmesi gerektiğini vurgulayan itfaiyeciler, 110 yangın ihbar hattı numarasını tüm miniklere, "1", "1", "0" diye tekrarlattı.

Ziyarette miniklere yaklaşan kış mevsimi sebebiyle olası yangın ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı kendilerine verilen el broşürlerini ise ailelerine götürmeleri istendi. İtfaiyeciler ve itfaiye araçları ile ilk defa tanışan minikler, burada yaşadıkları eğlenceli dakikaların ardından öğretmenleri gözetiminde okullarına gittiler.