Milli Eğitim Çalışanlarına yangın ve deprem eğitimi ve tatbikatı yapıldı

Milli Eğitim Çalışanlarına yangın ve deprem eğitimi ve tatbikatı yapıldı
Van´ın Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü personeline yönelik yangın ve deprem eğitiminin yanı sıra tatbikat yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı ve Yangın Eğitmeni Murat Motor, tarafından verilen eğitimler sonrası uygulamalı olarak tatbikatlar yapıldı. Tatbikatta çalışanlara olası yangın çeşitleri ve yangına müdahale yönetmeleri ve olası deprem durumlarında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Yangın ve deprem öncesinde alınacak tedbirlerden bahsedilerek çalışanların bu konudaki farkındalıkları arttırıldı.

Olası yangınlara değinen Sivil Savunma Uzmanı Murat Motor, yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın türleri, yangın tüpünün kullanımı gibi konularda da çalışanlara bilgiler verildi.

Personelleri deprem konusunda da bilgilendiren Motor, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, evlerimizde ve iş yerlerimizde malzemelerin sabitlenmesi, deprem çantası ve benzeri konular hakkında eğitimler verdi.

Her iki önemli konu hakkında milli eğitim çalışanlarına eğitimler veren Sivil Savunma Uzmanı Murat Motor, daha sonra tatbikatlar gerçekleştirdi.