Mahalle halkı ilk defa asfaltlı yolla tanıştı

Mahalle halkı ilk defa asfaltlı yolla tanıştı
Van Büyükşehir Belediyesinin kentin dört bir yanında başlattığı asfalt çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımını gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar ilçesinin kırsal kesimlerini ilk defa 6,5 metre genişliğindeki sıcak asfaltlı yollarla buluşturdu. Bu kapsamda ilçenin en ücra noktasına kadar sıcak asfalt götüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı ekipler; yol genişletme, yarma, dolgu, menfez, kanal ve asfalt çalışmalarını Hamurkesen, Işıkpınar, Hacıköy, Akbulut ve Günbaşı grup yolları ile Bozyiğit, Savacık ve Ongün mahallelerinde sürdürüyor. Toplam 42 kilometrelik yol çalışmasının yüzde 65’i tamamlanırken, çalışmalar belediyeye yaklaşık 9,5 milyona mal olacak.

Bitirilme tarihinden yaklaşık iki ay önce teslim edilmesi planlanan çalışmalar, vatandaşların da takdirini topluyor. İlk defa bu kadar geniş yollara kavuştuklarını ifade eden Akbulut Mahallesi sakinlerinden Erol Oskay, Van Büyükşehir Belediyesi yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti. Oskay, “15-20 yıl aradan sonra ilk defa mahallemizin yolları asfaltlanıyor. Daha önce yapılan asfalt çalışmaları maalesef kalitesiz malzeme kullanımından dolayı çok da işe yaramadı. Ama şu an yapılan çalışmalar gayet güzel. Çalışmalardan dolayı belediye çalışanları ve yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Levent Çelik de, belediyenin çalışmalarından çok memnun olduklarını belirterek, “Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, ilçe genelinde bu yıl toplamda 73 kilometre sıcak asfalt çalışması yapılırken, 105 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt çalışması ise tamamlandı.