Mahall City’de sushi günleri

Mahall City’de sushi günleri
Van’da iş adamı Erhan Özdamar ve Taner Berk tarafından kurulan Mahall City’de dünya mutfağı vatandaşların hizmetine sunuluyor. 

Mahall City’de ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen işletme sahibi Erhan Özdamar ve İşletme Genel Müdürü Musa Göğercin, bilgilendirmelerde bulundu. Van’ın fabrikadan çok turizm ve yeme içme sektörü ile ön plana çıkması gerektiğini belirten Mahall City İşletme Sahibi Erhan Özdamar, “Ben Van’ı; fabrika veya sanayiden çok, turizm ve gastronomi sektörü ile ilgili ön plana çıkarırsak, daha çok faydalanacağımızı düşünüyorum. Çünkü ilimizin turizm potansiyeli var. Bu nedenle yeme-içme sektöründen başlamayı düşündüm. İlk olarak Kahve Diyarı’nı açmıştım. Şimdi de Mahall City ile halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

İzmir ve Antalya başta olmak üzere birçok ilden teklif aldığını, ancak kararını Van’dan yana kullandığını vurgulayan Özdamar, “Böyle bir yatırımı Antalya’da, İzmir’de de açabilirdim. Ama ben ısrarla başarsam da başarmasam da Van’da açmaya karar verdim. Çünkü Van’ı çok seviyorum. Vanlı bir iş adamımız, bir programda ‘Neden Van’a yatırım yapmıyorsunuz?’ sorusuna karşı; otel dışında çarşı merkezine çıkan turistlere hizmet veremeyeceğimizi, çünkü böyle bir potansiyelin olmadığını dile getirmişti. Bu beni çok etkiledi. O zaman bizde onun altyapısını oluşturalım dedik ve bu anlamda ilimize yatırım yaptık. Belki hayatımın en büyük stresini Van’da yaşıyorum, ama buna rağmen en büyük stresi de yaşasam, sermayemizi de kaybetsek yine de Van’a feda olsun” ifadelerini kullandı.


 

İşletmede dünya mutfağının yanında yöresel yemeklerin de bulunduğunu dile getiren Özdamar, “Dünya mutfağı ön planda olmak üzere yerli lezzetler üzerinde de çalışıyoruz. Biz yerel lezzetleri dünya mutfağı içinde tanıtabiliriz. Eğer dünya mutfağını tam anlamıyla başardığımızda ve bu dünya mutfağı içerisine bir ya da iki lezzetimizi bırakabilirsek bunun yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda yeme içme sektörü çok önemli. Çünkü ekonomi, yeme içme sektörü üzerinde dönüyor. Biz yeme, içme ve eğlence sektöründe Van’da başarı elde edebilirsek, ilimizin ekonomisine katkı sunabiliriz” şeklinde konuştu.

İşletme hakkında bilgiler aktaran Mahall City Genel Müdürü Musa Göğercin ise, Van’da kullanılan alaturka etin işletmede akademikleştirilip Steakhouse üzerinde vatandaşlara sunulduğunu ve ilk defa Van’da vatandaşlara Sushi hizmeti verdiklerini dile getirerek, “Sushi, burada çok rağbet görüyor. Cuma, cumartesi ve pazar günleri Sushi günlerimiz var. Asya’dan Avrupa’ya dünya mutfağının yanında yöresel mutfağımız da bulunuyor. Bir Ar-Ge şefi ile menüyü oluşturduk. Buranın en büyük keyif alınılan yanı, ürünlerin yüzde 99’unun mutfakta üretilmesi, yani şoklu ürün kullanılmamasıdır. Burada hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmıyor. Çünkü hem kendi sağlığımızı hem de misafirlerimizin sağlığını göz önünde bulundurduk. Buradaki bütün ürünlerin numunesini halk sağlığına götürüp, orada test ettikten sonra onayını aldık. Bunun yanında yine bitki çaylarımız ve diğer normal çaylarımızın hiçbirine karbon monoksit değmemiştir. Hepsi yüksek rakımlı yerlerden getiriliyor. Belki maliyeti yüksek ama sloganımız çerçevesinde hem kendi sağlığımızı hem de misafirlerimizin sağlığını ön olanda tutuyoruz” dedi.

Dünyanın otelciliği ile yiyecek içecek sektörünü Amerika’nın yaptığını, Türkiye’de ise bunun İstanbul’un yaptığını sözlerine ekleyen Göğercin, “Bizler de bu kapsamda İstanbul’dan birçok yeniliği buraya taşıdık. Bununla ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz. Biz bir misyon üstlendik ve belki gövdemizi taşın altına koyduk. Kendi markasındaki ürünlerini üreten işletmeler içerisinde şu anda ilk tesisiz. Biz eskiden tecrübeleri satın alıyorduk şimdi ise tecrübeleri bedelsiz olarak halkımıza sunuyoruz” diye konuştu.

Program işletmenin gezilmesi ile sona erdi.