Madde bağımlıları ve aileleri bilgilendirilecek

Madde bağımlıları ve aileleri bilgilendirilecek
Van’da, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, madde bağımlılarına ve ailelerine yönelik yeni bir çalışma başlatılıyor.

Madde bağımlılığına yönelik çalışmalarıyla bilinen Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, yeni bir çalışma başlatıyor.

Dernek Başkanı Osman Turğut, bu çerçevede Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

ASP ÇALIŞANLARI BİLGİLENDİRİLECEK

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, yeni çalışmalar çerçevesinde ASP çalışanlarına yönelik de bilgilendirme çalışması yapacak.

Önceki gün ASP İl Müdürlüğünü ziyaret eden Dernek Başkanı Osman Turğut, ziyarete ilişkin şu bilgileri verdi:

“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan meslek elemanı dediğimiz sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacıların alanda çalışırken madde bağımlılığı hastalarına ve ailelerine denk geldiği zaman daha duyarlı olmaları konusunda bilinçlendirmek gayesi ile bir eğitim talebimiz oldu, onu gerçekleştireceğiz yakın bir süre içerisinde. Yani kısacası Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde bulunan çalışanlara yönelik Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile işbirliği içerisinde meslek elemanlarına madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları başlatacağız. Bir de hastalıktan kurtulan ve yeni bir hayata başlayanlara ASP 1140 TL destek veriyor. ASP bizim 55 danışanımıza bu şekilde destek veriyor. Ziyaretimiz aynı zamanda bu çerçevede bir teşekkür ziyareti de oldu.”

“BAĞIMLIYA YAKLAŞIM TARZI DEĞİŞMELİ”

Madde bağımlı kişi ve ailelerine yönelik yeni bir proje üzerinde durduklarını ve bunu hayata geçrmek için çalışma içinde olduklarını anlatan Turğut, şöyle devam etti:

“Bir de Dernekler Daire Başkanlığında, aileleri daha iyi bilinçlendirme gayesi ile bir projemiz daha geçti. Projemizin asıl gayesi şu; madde bağımlısı olan kişilere yaklaşım tarzının değişmesi gerektiğini, onların diğer normal insanlar gibi hareket edemeyeceğini, bunun bir hastalık olduğunu, bu hastalık konusunda da sadece bu hastalığı taşıyan kişinin değil, alenin her ferdinin bu konuda bilinçli olması gerektiği ile ilgili bir çalışma başlatacağız. Hastalıkta kişiye yaklaşım tarzı, bu hastalıkla mücadelede düşen görev ve sorumluluklar birlikte nasıl başarabiliriz çerçevesinde bir çalışma olacak bu.”

7 AY SÜRECEK

Çalışmanın ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Turğut, şunları aktardı: 

“7 ay boyunca bu çalışmayı yapacağız. Bu çalışmayı da İl Müftülüğü ile ASP ile Sağlık ve diğer kurumlar ile işbirliği çerçevesinde yapacağız. Evlere ziyaretlerimiz olacak, seminerlerimiz olacak, hastalarla bire bir görüşmelerimiz olacak. Hatta tedavilerde daha önce iyileşmiş olanları da bu çalışmamız içine katacağız. Yani eğitimlerde hayat öykülerimize de yer vereceğiz. Kişi daha önce hasta olduğunu ama şimdi yeni bir hayata başladığını anlatacak. Bunu nasıl başardığını anlatacak. Nasıl bağımlı olduğunu ama nasıl kurtulduğunu ve yeni hayatı konusunda deneyimlerini aktaracak.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI