Lösemili çocuklar sevindirildi

Lösemili çocuklar sevindirildi
Van Valisi İbrahim Taşyapan, Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıttı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Van Valisi İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, Başhekim Doç. Dr. Cengiz Demir ve serviste görevli doktorlar katıldı. Çocuklar ve yakınlarıyla tek tek ilgilenen ve sorunlarını dinleyen Vali Taşyapan, Tuşba Belediyesi tarafından getirilen oyuncakları çocuklara hediye etti.



Çocukların sağlık durumları ile alakalı doktorlardan bilgi alan Vali Taşyapan, hastanede böbrek, kornea ve ilik naklinin yapıldığını ifade ederek, “Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hasta çocukları ziyaret ederek moral vermek istedik. Tedavi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik, ailelerinin yanında olduk. Tuşba Belediye Başkanımız onlara güzel hediyeler sağlamış. Biz de onlara takdim ettik. İnşallah onlar da tedavilerini olup, sağlıklarına kavuşup, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler. Eğitimlerine zaten burada devam edebiliyorlar. Ama uzun süreli bir tedavi olma sebebiyle hem ailelerin hem de çocukların sabır göstermesi gerekiyor. İnşallah onlar da burada sağlıklarına kavuşacaklar" dedi.



Basın mensuplarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Taşyapan, “Hastalık öncesi aldığımız tedbirler çok önemli bir husustur. Dünya özellikle bunun üzerinde çalışıyor. Ama hastalık olduktan sonra da hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık imkânlarımız çok şükür iyi bir seviyededir. Bu konuda ilimiz de oldukça iyi bir seviyede" ifadelerini kullandı.

Vali Taşyapan ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrıldı.