Kuşlar için Gürpınar özel yuvalarla donatıldı

Kuşlar için Gürpınar özel yuvalarla donatıldı
Van'ın Gürpınar Belediyesince, kuşların kışın soğuk havadan etkilenmemesi için yaptırılan yuvalar, ilçedeki elektrik direkleri ve ağaçlara monte edildi.

Gürpınar Belediyesi, alt ve üs yapı ile sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra, kış mevsiminin oldukça çetin geçtiği ilçede kuşların soğuktan etkilenmemesi için de çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından serçe, kumru, güvercin gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınmalarına olanak sağlamak için 44 özel yuva tasarlandı Ağaç ve aydınlatma direklerine monte edilen özel yuvalar, hem kuşları soğuktan koruyacak, hem de yiyecek bulmalarına imkan sağlayacak.

Ayrıca belediye görevlilerince bu yuvalara kuşlar için belirli günlerde yem bırakılıyor.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, olumsuz etkenler nedeniyle üreme ve barınma ortamları bozulan kuşlar için güvenli ve korunaklı yaşam ortamları oluşturduklarını belirterek, “İlçemizde kış ayları sert ve yağışlı geçmektedir. Bizler de belediye olarak kış şartlarından olumsuz etkilenen doğadaki canlılar için çalışma yürütüyoruz. Doğanın dengesinin korunmasına da katkı sağlayacak çalışmayla kuşlar için özel yuvalar yaptık. Bizler inancımız gereği, Yaratılanı Severiz Yaratandan Ötürü. Bir Medeniyetin büyüklüğü de canlıya verdiği değer kadardır.” dedi.