Kurukcu'dan Berberoğlu açıklaması

Kurukcu'dan Berberoğlu açıklaması
Mit Tır'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili CHP Van İl Başkanlığı açıklama yaptı.

Mit Tır'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, bir açıklama yaptı. Kurukcu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hepinizin bildiği üzere dün İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu, Yargıtay kararı beklenmeden tutuklanarak cezaevine konulmuş 25 yıl hapis cezasına mahkûm edilmiştir. Bizde bu kararın yanlışlığını tüm kamuoyuyla paylaşmak için bugün buradayız 81 ilde çağrı yapıyoruz. Bu çağrı demokrasi için, Cumhuriyetin kazanımları ve hukukun üstünlüğü içindir. Dün olduğu gibi, bugün de, ortak paydamız demokrasiyi yaşam biçimi haline getirmektir.

CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Enes Berberoğlu hakkında MİTe ait tırların durdurulması ile ilgili görüntülere ilişkin davada İstanbul 14. ağır ceza mahkemesi “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla” açıklamak suçundan müebbet hapis cezasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdi ve tutuklanarak cezaevine konmasını karara bağladı. Milletvekilimiz şu an İstanbul Maltepe Cezaevindedir.

Ülkemizin Adalet anlamında bıçak sırtında olduğu ve hemen hemen hiçbir kulvarda adaleti hissetmediğimiz ve Adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz ve adeta sabrın tükendiği bir noktadayız.

Hak, Hukuk ve Adalet arayışımızı dün olduğu gibi bugünde sürdürmeye kararlıyız. Olmadık bir işten mağduriyet yaratarak hukukun temel kuralları yok sayılıp keyfi tutuklamalar yapılarak insanlar sorgusuz sualsiz maddi temeli ve ispatı olmadığı halde, dünya görüşleri ne olursa olsun düşünce ve ifade özgürlüğü noktasında davranarak insanların özgürlüğünün elinden alınmasına ve cezaevlerine gönderilmesine her zaman karşı çıktık, her zaman ezilenin, mağdur edilenin, ötelenenin yanında yer aldık. Çünkü biz demokrasiye, Hukukun üstünlüğüne, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip bir partiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

Hiçbir dönemde demokrasiye bu kadar büyük darbe vurulmamıştı. Türkiye’nin temel taşlarıyla oynandı ve ülkemiz bir korku imparatorluğu sahasına dönüştürülmüştür. Bu dakikadan sonda yapacağımız şey, toplumu uyandırmak, bilgilendirmektir. Haksızlığın üzerine gitmektir. Bunu direnerek yapacağız. Direnirken elbette provokasyonlara gelmeyeceğiz. Ama biz haklılığımızı bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Türkiye'de adaletin kalmadığını bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Adaletten daha değerli bir şey yoktur. Devleti devlet yapan adalettir

“Yöneticiler, iktidara saltanat sürmek için değil, millete hizmet için getirilmişlerdir. Ulusa karşı olan görevlerini kötüye kullandıkları takdirde, şu ya da bu biçimde ulusal iradenin kendi haklarında vereceği kararla karşılaşırlar. Ulus tarafından, ulus adına devleti yönetmeye yetkili kılınanlar, gerektiğinde ulusa hesap vermek zorunda olduklarını bilmelidirler.”  (Mustafa Kemal Atatürk)

Kısacası; Asıl suçluların yargılanmadığı, birçok masum insanların yargılanıp hapsedildiği ve ölüme terkedildiği bir süreç yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki özlemle beklediğimiz Adalet Anlayışı ülkemize hâkim olur.