Kullanılmış gelinlikleri yeniden tasarlıyorlar

Kullanılmış gelinlikleri yeniden tasarlıyorlar
Van'da lise öğrencisi kızlar, hazırladıkları "Gelinliğin Bizden Projesi" ile evlilik çağına gelen kızların beyaz gelinlik hayalini gerçekleştiriyor.

Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan Gelinliğin Bizden Projesinde görev alan 14 gönüllü öğrenci,  kullanılmayan gelinlikleri toplayıp, moda tasarım dersinde belli işlemlerden geçirip kullanılabilir hale getiriyor.
                     
Okul müdürü Elif Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileriyle çok güzel bir proje ortaya koyduklarını söyledi.
 
 OKULUN ATÖLYELERİNDE SÜREKLİ FARKLI ÜRETİMLER YAPTIKLARINI BELİRTEN YÖRÜK, ŞÖYLE KONUŞTU:
 
"Bu yıl öğrencilerimizle çok güzel bir sosyal proje ortaya koyduk. Geçen yıl ürettiğimiz ürünlere nazaran bu yıl yönümüzü ve çizgimizi değiştirerek sosyal projeler yapmaya çalıştık. Yaptığımız projelerle insanların yüreklerine dokunmayı düşünüyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin düşünceleriyle ilimizin maddi imkansızlıklarını da göz önünde bulundurarak projeler hazırlıyoruz. Kentimize yararlı olacağını düşündüğümüz böyle bir projeyi de hayata geçirmek istedik. Umarım imkanlarımız dahilinde her genç kızın hayali olan beyaz gelinliği giymesini sağlayacağız."


 
"KULLANILMAYAN GELİNLİKLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"
 
 Projede kullandıkları gelinlikleri temin etme sürecini anlatan Yörük, öncelikle gelinliği olup kullanmayan ve çok yer kapladığı için evinde tutmak istemeyen vatandaşlarla iletişime geçtiklerini ifade etti.


 
BAZI EVLERDE UZUN YILLAR BEKLEYEN GELİNLİKLER OLDUĞUNU ANLATAN YÖRÜK, ŞUNLARI DİLE GETİRDİ:
 
"Gelinlik onlar için büyük bir anıydı ama çok yer kaplamasından rahatsızlık duyuyorlardı. Projemizle bu gelinliklerin saklanması sorununu ortadan kaldırdık. Genç kızlarımızı bir nebze de olsa mutlu edebilmek için kullanılan bu gelinlikleri toplamaya başladık. Genç kızlarımızın pembe hayallerinden olan beyaz gelinliklerle buluşturmak için elimizden geleni yaptık. İkinci el gelinlikleri atölyelerimizde öğretmen ve öğrencilerimizin yardımıyla onarıp küçük değişiklikler yaptık. Düğün sezonunun başlamasıyla gelinlikleri gençlerin hizmetine sunacağız. Düğünden sonra bu gelinlikleri alarak başka bir genç kızımıza sunmak üzere hazırlayacağız."


 
"GELİNLİK GİYMEK GENÇ KIZLARIN HAKKI"
 
Projede yer alan öğrencilerden İlknur Kandaşoğlu ise maddi durumu kötü olan ve gelinlik alamayan kızlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


 
Yakın bir arkadaşının evlenirken gelinliği olmadığını gördüğünü ve bu durum karşısında projenin geliştiğini kaydeden Kandaşoğlu, şunları ifade etti:


 
"Yakın bir arkadaşım maddi sıkıntılardan dolayı gelinlik alacak durumda değildi. Bu gerçekten arkadaşım adına çok üzücüydü. Bu olayı gördükten sonra gerçekten çok üzüldüm. Yıllarca unutamadığım ve üzüntü duyduğum bu durum, bugün gerçekleştirdiğimiz Gelinlik Bizden Projesi ile bir nebze de olsa dinmiş oldu. Çünkü hiçbir genç kızın böyle bir hüznü yaşamaya hakkı yok. Gelinliği giydiği gün, onun en mutlu olacağı gündür."


 
Projeyle eğitimlerine ve genç kızlara katkı sunduklarını anlatan Kandaşoğlu, "Gelinlikleri temiz, güzel, günümüze uygun hale getirerek genç kızlarımızın hizmetine sunacağız. Artık gelinlikler çok pahalı. Mutlu olmak ve gelinlik giymek bence bütün genç kızların hakkıdır." diye konuştu.