KOSGEB’den esnafa faizsiz kredi

KOSGEB’den esnafa faizsiz kredi
Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı İdris Karael, KOSGEB tarafından imalatçı esnaf ve sanatkârlara sıfır faizli makine teçhizat kredisi verileceğini söyledi.
Yerli ve yeni makine teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak KOSGEB tarafından faizsiz kredi imkanının sunulduğunu ifade eden Başkan Karael, “300 bin ila 1 milyon 500 bin TL arasında değişen kredilerden esnaf ve sanatkârlarımızın faydalanacak olmaları sevindirici bir durumdur. Sıfır faizli kredinin 300 bin TL’lik kısmının faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır” dedi.

Esnaf ve sanatkârlara verilecek olan kredi vadesinin 36 ay olup bunun ilk 6 ayının ödemesiz olduğunu ifade eden Karael, “Krediler üçer aylık eşit taksitler halinde ödenecektir. Bu krediler; program dâhilinde Halk Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Vakıflar Bankası tarafından verilecektir. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesi için Kredi Garanti Fonu A.Ş Teminat Çözümü’nden faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteğinin 19 Eylül 2016 tarihinde işletmelerin www.kredi.kosgeb.gov.tr adresinden faydalanabileceğini dile getiren Karael, “KOSGEB tarafından veri tabanında iş yeri ve işletme bilgilerinin güncel olması gerekir. Bu nedenle işletme sahiplerimiz, daha önce verilmiş olan kullanıcı adı ve şifre ile internet üzerinden başvuru yapabilirler. Şayet işletme bilgileri güncel olmayan imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, KOSGEB veri tabanında gerekli güncel işlemlerini yaparak bu destekten faydalanabilirler. Bu uygulamanın firmaların gelişmesine, büyümesine ve istihdama büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır. İmalatçı esnaf ve sanatkârlarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. İş yeri ve işletmelerimizden; destek ile beraber eksik olan makine-teçhizatlarını tamamlamaları konusunda bu cazip olan fırsatı yatırıma dönüştürmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.