Kızılay Van’da özel eğitim sınıfı oluşturdu

Kızılay Van’da özel eğitim sınıfı oluşturdu
 Kızılay Van Şubesi tarafından Tunca Uras İlkokulu’nda özel eğitim sınıfı oluşturdu. 

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası Van’da kutlandı. Tunca Uras İlkokulu’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada açılış konuşmasını yapan Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Türk Kızılay’ının yurt içi ve yurt dışında yardıma muhtaç insanlara hizmet ederken ayrım gözetmeden tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Özdemir, “Yurt içi ve yurt dışında insan ızdırabını dindirmek gayesiyle hizmet akışına devam etmektedir. Ülkemizde seferberlik, tüm afetlerde devletinin yanında olan ve yıl boyunca insani kampanyalar düzenleyerek her adımda insanları yalnız bırakmayarak insani yardım yapmaktadır” dedi.

Kızılay Van Şube Başkanlığı’nın; yönetim kurulu, kadınlar kurulu, gençlik kurulu, gönüllüleri ve üyeleriyle profesyonel çalışanlarıyla bir ekip ruhu içinde faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ifade eden Özdemir, “Yaptığımız kampanyalarımızdan eğitime ayrı bir gönül bağı kurarak her yıl rutin olarak merkez ve kırsal okullarımızda kırtasiye, okuma kitabı, giysi ve araç gereç temini sağlayarak özel öğrencilerimize yönelik okul öncesi sınıfının tefrişi, 20 öğrencimize eğitim desteği yardımı ve Kızılay konulu resim yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edilecektir. Ben bu kapsamda gerek sınıfın açılışında gerekse diğer konularda desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şiirlerin okunduğu, tiyatro gösteriminin sunulduğu program, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve özel eğitim sınıfının açılışı ile sona erdi. Programa İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İl Milli Eğitim Şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.