Kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği

Kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği
 Van’da, yaz tatilinin ardından başlayacak olan eğitim öğretim sezonu öncesi kırtasiyelerde hareketlilik başladı. 

3 aylık yaz tatilinin ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Van’da okul ihtiyaçları için kırtasiyelere akın eden veliler, temel ihtiyaçları alarak öğrencilerini eksiksiz bir şekilde okula göndermenin hesabını yapıyor. Kırtasiye malzemesi alan velilere, öğretmenlerin verdiği listeye riayet etmeleri konusunda uyaran kırtasiyeciler, ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte kırtasiye sezonunu açtıklarını ifade eden kırtasiyeci Halil Timurtaş, “Yeni sezon için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şu an genel olarak bir hareketlilik başladı. Okulların açılmasına sayılı günler kalırken, öğrenci velileri gelip piyasa araştırması yapıyor. Veliler, uygun gördükleri temel kırtasiye ürünlerini alırken, öğretmenlerin ayrıca isteyecekleri malzemeleri ise son güne bırakıyor. Kırtasiye ürünlerinde en çok masraflı olan listeler, okulöncesi öğrencilere ait. Veliler, okulöncesi öğrencilerinin masrafları için 250 lirayı gözden çıkarmalılar. Lise, ilk ve ortaokul öğrencilerinin masrafları ise 150 lirayı buluyor” dedi.

Öğretmenlerin verdiği malzeme listesinin daha çıkmadığını belirten kırtasiyeci Cengiz Cevizci ise, okulların açılmasına doğru yoğunluğun tam olarak artacağını söyleyerek, “Anasınıfı öğrencilerinin listeleri, liselilere göre daha kabarık oluyor. Son dönmelerde yerli ürünler tavsiye edildiği için fiyatlar ister istemez yükseldi. Geçen seneye göre ortalama yüzde 25 civarında bir artış olmuş. Kurumsal marketlerin sezona doğru fiyatlarını düşürmesi bizi olumsuz etkiliyor. Bu yüzden bizler beklentilerimizi yeterince bulamıyoruz” diye konuştu.

Çocuklarına kırtasiye malzemesi almak için fiyat araştırması yapan bir veli de, fiyatların yüksek olduğunu ve okuyan 4 öğrencisinin masrafını karşılamakta sıkıntı yaşadığını ifade etti.