Kırekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Kırekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kırekin, basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirterek, gazetecilik mesleğinin, özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını belirten Kırekin, “Gazeteciler, birçok zorluğa göğüs gererek, gecesini gündüzüne katıp, canla başla çalışarak yaptıkları haberlerle kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamaktadır. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Tarafsız ve özgür basın halkımızın doğru haber alma hakkının en önemli teminatıdır. Bu sebeple basın, yapmış olduğu sorumlu yayıncılık ile toplumun hızlı ve doğru bilgilendirilmesinin yanında kamu çıkarlarının korunması, eğitim ve aydınlatma çalışmalarına da katkı sağlamaktadır. Böylesine ulvi bir görevi yerine getiren basın mensuplarımızın, hukukun üstünlüğü, insan hak ve hürriyetleri ile özel hayata saygı çerçevesinde görev yapmaları çok önemlidir.
Ülkemizin her köşesinde özveri ile görevlerini sürdürmeye çalışan değerli basınımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2017 yılının umut verici olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, özveri ile çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı günler diliyorum”