'Kayseri bombacısı' 2 yıl önce öldü diye Van'da...

'Kayseri bombacısı' 2 yıl önce öldü diye Van'da...
KAYSERİ'de geçen cumartesi günü Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bomba yüklü araçla hain saldırıyı yaptığı belirtilen PKK'lı Kasim Yıldırımçakar'ın, Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Sarıköy Mahallesi'nde oturan baba evinde bu sabah jandarma arama yaptı. Teşhis için aile fertlerinden DNA örneği alınırken, PKK'nın 2 yıl önce Kasım Yıldırımçakar'ın öldüğünü söyleyip, taziye çadırı kurdurduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de geçen cumartesi günü Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen ve 14 askeri şehit eden, çoğu asker 55 kişinin yaralanmasına neden olan  PKK mensubunun Özalp nüfusuna kayıtlı Kasım Yıldırımçakar olduğu belirtilmesi üzerine jandarma harekete geçti. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılğı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde jandarma, Yılrdırımçakar ailesinin oturduğu Özalp İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıktaki Sarıköy Mahallesi'ne gitti.

2 YIL ÖNCE TAZİYE KURULMUŞ

Kasım Yıldırımçakar'ın Sarıköy Mahallesi'ndeki babasının evinde kapsamlı arama yapan jandarma, evde kullanılan cep telefonlarına ve bazı belgelere incelenmek üzere el koydu. PKK'lının kimlik tespitinin kesinleşmesi için babası İsmail Hakkı Yıldırımçakar ve aile fertlerinden DNA testi için örnek alınacağı da belirtildi.



Olayın duyulmasının ardından Sarıköy Mahallesi'nde oturanlar büyük bir şok yaşadı. Mahalle sakinleri, PKK'nın 2 yıl önce PKK mensubu Kasım Yıldırımçakar'ın öldüğünü bildirdiğini ve mahallede taziye çadırı bile kurulduğunu söyledi. Adlarının açıklanmasını istemeyen köylüler, "PKK'dan öldüğü haberi geldi. O zaman taziye çadırı bile kurduruldu ama nedense cenazesi gelmemişti" dedi.

Güvenlik birimleri, bu yöntemle PKK mensubu Kasım Yıldırımçakar'ın nüfus kaydından düşürülüp aranmamasını sağlamanın amaçlandığını değerlendiriyor.