Kaymakam Sarı, Büyükelçi Dzhunusov’a Van kedisi maketi hediye etti

Kaymakam Sarı, Büyükelçi Dzhunusov’a Van kedisi maketi hediye etti
Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızların yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ni ziyaret etmek için geldiği Van’da Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı tarafından kendisine Van kedisi maketi hediye edildi.
Van Ferit Melen Havalimanı’nda karşılama sonrası açıklama yapan Tuşba İlçe Kaymakamı ve Erciş İlçe Kaymakam Vekili Musa Sarı, “Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov’un ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlik duyduk. Sayın Büyükelçi İbragim Dzhunusov Kırgız Türkleri tarafından çok seviliyor. Bizlerde Türkiye ve Van halkı adına acılarını ve sevinçlerini her zaman paylaşıyoruz. Yakın geçmişte yaşanan elim bir olaydan dolayı hayatını kaybedenler için de üzüntü duyduk. Bizler Kaymakamlık olarak her zaman yanlarında olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Kendisini havalimanında karşılayan Tuşba İlçe Kaymakamı ve Erciş İlçe Kaymakam Vekili Musa Sarı günün anısına Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov’a Van hatırası olarak Van kedisi maketi hediye ettikten sonra Büyükelçi Dzhunusov ve beraberindeki heyet Vali İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti.