Kaymakam Akgül, şehit ailesini evinde ağırladı

Kaymakam Akgül, şehit ailesini evinde ağırladı
Van’ın Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül ve eşi Demet Akgül, PKK’lılar tarafından yolu kesilerek şehit edilen geçici köy koruyucusu Ali Ogün’ün ailesi ve yakın akrabalarını evinde ağırladı.
Çatak ilçe merkezine davet edilen şehit yakınları için ilk önce bir otelde yemek programı düzenlendi. Yemeğin ardından hep beraber İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül’ün konutuna geçildi. Misafirlerini kapıda karşılayan Kaymakam Akgül ve eşi Demet Akgül, şehidin çocuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet ettiler. Şehit ailesinin dert ve sıkıntılarını dinleyip gelen talepleri not alan Kaymakam Akgül, "Vatanımız için, şanlı al bayrağımızın göklerde dalgalanması için canlarını feda eden şehitlerimizin emanetleri, yani sizler başımızın tacısınız. Sizler için ne yapsak az. İslam dininde şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Herkese nasip olmaz. Onlar ahirette şefaatçiniz olacak. Bayrağımızın al rengi şehidimizin kanı, hilal dinimizin sembolü, yıldız ise şehidimizin kendisini temsil ediyor. Şehitlik bayrağını, şehidin kardeşi Savaş Ogün’e teslim ediyorum. Sizleri evimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Davetimizi kırmayıp geldiğiniz için size çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şehit Ogün’ün eşi ve çocuklarına Kaymakam Akgül ve eşi Demet Akgül tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediyelerini alan şehit çocuklarının yüzlerindeki sevinç görülmeye değerdi.

Demet Akgül de, şehit eşi ve çocukları ile yakından ilgilenerek, "Bende bir şehit yakını olarak ne hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Aslında çok gurur vericidir. Çünkü vatanı için şehit olmaktan daha güzel hiçbir şey olamaz. İlerleyen zamanda ilçe merkezi ve köylerdeki şehit ve gazi ailelerini de evimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, Çatak Asayiş Komando Bölük Komutanı Ömür Tekeli, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım da şehit ailesine eşlik ettiler.