Kaya; basın hakkında neler söyledi?

Kaya; basın hakkında neler söyledi?
VAN HABER - Dün basınla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, gazetecilere 'niteliksiz' dediği yönündeki haber-açıklamalarla ilgili açıklama yayınlandı.
- "Asla basında ki yorumlara karşı bir art niyet besleyemem. Yapılan yorumlar doğru olur, yanlış olur bu tamamen insanların düşünce özgürlüğü ile alakalı bir durumdur. Yapılan yorumlara cevap verme, boşa çıkarma gibi bir alışkanlığım yok. Ama maddi bilgiler çarpıtılırsa bu beni rahatsız eder. Bütün toplumlarda, bütün ortamlarda ben bu söyledim, söylerim. Basınla da ilgili bu durumdan kaynaklı sıkıntılarımızın olduğunu, eleştirilerimizin olduğunu söyledim. Bunu da bu kişi çok nitelikli, çok niteliksiz olduğu anlamında söylemedim, iyi insanlarda olabilirsiniz, kötü insanlarda olabilirsiniz. İnsanların karakterini, kişiliğini, bilgi ve birikimini ölçme gibi bir hakkımda, bir haddimde olamaz.

Ama meslek faaliyeti anlamında eleştirilerim olabilir, Van basınına da genel basına da. Yanı başımızda insanlar ölüyor, ama basının bunu işlediğini görmüyorum. Gündemin çok çabuk farklı işlerle saptırıldığını da görebiliyorum. Yerel basın bir yaygara kopardı bütün Vanlıları hain ilan etti Yüksekovalılara karşı. Şimdi bu kadar hazır gündemlerin peşine düşen gazeteci arkadaşları eleştirme hakkım var. Bir Vanlı aile evinde 6 Yüksekovalı aileyi barındırıken görmeyen basın, üç tane emlakçının para hırsı, art niyetini getirip bütün kente, 1 milyon insana mal etmelerini yapan basının mesleklerini iyi icra ettiklerini söyleyemem. Bu da benim düşüncemdir. Ben nasıl ki onun yorumlarına saygı duyuyorsam, benimde düşüncelerimi izah etme ve söyleme hakkım vardır. Bu anlamda eleştirilerim var. Yeterince sorgulayan, tartışan, eleştiren bir yön göremiyorum. Hazır gündemlerle, hazır haberlerle yerel basınımızın gittiğini düşünüyorum. Bunu özel sohbetlerde de, genel sohbetlerde de çok açık bir şekilde dile getiriyorum. Ama kişilik olarak bir insanın nitelikli, ya da niteliksiz olduğunu söylemek ne bizim kültürümüzde var, ne de şahıs olarak benim yapımda vardır.Biz siyasetçilerin karakter tahlillerini, karakter öldürmelerini yaptığını biliyoruz. Ama ben asla öyle bir anlayışı kabul etmem. Ama basında nitelikli, mesleğini yeterince yerine getiren arkadaşların az olduğunu görüyorum Van'da. Bu da benim düşüncelerimdir"