Kaldırımlar tehlike saçıyor!

Kaldırımlar tehlike saçıyor!
Kent merkezindeki kaldırımlarda bulunan elektrik, tabela direklerinin sökülüp kaldırıldıktan sonra yerlerinde kalan keskin demir kalıntıları tehlike saçıyor. Belediyeler ve Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar, kaldırımlarda yayaların geçişlerini engelleyen metal parçaların kaldırılmasını istediler.

- Kentte görüntü kirliliğine yol açan elektrik direklerinin yer altına alınması sonrası kaldırımlarda kalan demir aksamları ve reklam tabelalarının kesilen ve traşlanmadan kaldırımlarda bırakılan parçaları yayaların zarar görmesine neden oluyor. 

Özellikle Kazım Karabekir, Milli Egemenlik, Kışla, Cumhuriyet, İskele, Sıhke,  İkinisan gibi caddeler ve ara sokaklarda yer alan kaldırımlarda kötü görüntüye neden olan direklerin demir parçalarına takılan vatandaşların düşerek yaralanmalarına, kıyafetlerine, ayakkabılarına zarar vermesinin yanında, görme engelli ve yaşlıların takılarak düşmelerine yol açıyor.

"Kaldırımlarda güven içinde yürümek istiyoruz"

İlgilileri göreve davet eden vatandaşlar "Caddelerde şehrin estetiğini bozan, kaldırımları işgal eden, trafik akışını ve yaya gidişini engelleyen elektrik direkleri kapsamlı bir çalışma ile kaldırılmıştı, bizler de bu durum karşısında memnun olmuştuk. Ancak sökülen elektrik direklerinin demir uçları, çöp kovalarının vidaları, reklam tabelaları direklerinin parçaları olduğu gibi duruyor.  İnsanlar kaldırımlarda yürürken olmadık bir yerde ayağı demir parçasına takıp düşerek bir yerini kırıp incitebiliyor.  Aynı şekilde birçok insan ayakkabısının ve pantolonun demirlere takılması sonucu zarar görebiliyor. Görme engelli ve yaşlı insanlarımızda aynı tehlikeleri yaşıyor.   Kaldırımlarda güven içinde yürümek istiyoruz. Belediyeler ve VEDAŞ yetkilileri kaldırımlarda gerekli kontrolleri yaparak direklerin ve tabelaların tehlike saçan demir parçalarını kaldırmalarını i bekliyoruz" dediler.

HABER: BURHAN ERGİN
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ