Kafasına çivi batan Ecrin sağlığına kavuştu

Kafasına çivi batan Ecrin sağlığına kavuştu
Van’da bayram tatilinde parkta oyun oynarken kafasına çivi batan minik kız çocuğu, kaldırıldığı hastanede doktorların yaptığı müdahale sonucu tekrar sağlığına kavuştu.

- Van’daki evlerinin önünde bulunan parkta oynarken kafasına çivi batan 3 yaşındaki Ecrin Aldaşoğlu, yakınları tarafından hemen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada nöbetçi doktor Bahtiyar Çiftçi tarafından müdahalesi yapılan minik Ecrin, tedavisinin ardından taburcu edildi. Kızını parkta kanlar içerisinde görünce büyük bir korku yaşadığını dile getiren anne Ayşe Aldaşoğlu, “Bayram günü kızım Ecrin sitemizdeki parkta oyun oynarken, kafasına oyun aletinin çivisi battı. Kızımı kanlar içinde, başına arkadan oyun aletinin çivisi batmış şekilde buldum. Ben olayın etkisindeyken ailemle apar topar Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne koştuk. Hastaneye gittiğimde bize ilk müdahaleyi yapan doktor o kadar ilgili, o kadar güler yüzlüydü ki. Eşimi yakın zamanda ani bir ölümle kaybettim, kızımı da kaybetme korkusundan ayakta duracak takatim yoktu. Bu nedenle doktorun alışılmışın dışındaki tavrı, o anki psikolojik durumuma o kadar iyi geldi ki. Kızıma ve bize o kadar ilgili davrandı ki, bize ‘sakin olun, bak bitti, kızınız iyi’ gibi güven veren, sakinleştiren ifadeler kullanması bile bizlere yetti. Kızımın başına dikiş atıldı. Olayın şokuyla o an anlayamadım, daha sonra kendime geldiğimde doktorun bu ilgisinin, güler yüzünün o durumda bize ilaç gibi geldiğini fark ettim.



Evet, bir doktor olarak kızıma ilk müdahaleyi yapıp, aynı zamanda bir annenin yüreğindeki acıyı da manevi olarak tedavi etme hizmeti sunmuş oldu. Bayram günü, olur ya insan hali, her ne kadar mesleği olsa da onunda duyguları var, ailesiyle vakit geçirmediği için mutsuz, ilgisiz, suratsız olup bunu hastalarına yansıtabilirdi. Bunu bize yansıtmayıp işini severek, hakkıyla, ilgisiyle ve güler yüzüyle ilaç gibi gelen sözleriyle hizmetini hastasına ve ailesine sunduğu için gerçekten kendisini tebrik ediyorum. Güler yüzlü doktorum Bahtiyar Çiftci’ye ve ailesine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bayram günü bile şifa dağıtan, mesleklerine güler yüzlerini de katıp fedakarca çalışan orda ki sağlık çalışanlarına da Allah razı olsun diyorum. Ben doktorumuz Bahtiyar Çiftçi’yi unutamadım. Bütün sağlıkçılara her daim böyle gönüllerde yer edinen hizmetler nasip olmasını diliyorum” dedi.