Kadıköy’den Van’a kardeşlik köprüsü

Kadıköy’den Van’a kardeşlik köprüsü
Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Göründü Mahallesi'ndeki Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nda görev yapan sözleşmeli öğretmen Hatice Durmaz'ın okulu için sosyal medya hesabından başlattığı yardım kampanyası sayesinde okulun çehresi değişti. 

Gevaş merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan 95 hane, yaklaşık 800 nüfuslu ve 80 öğrenci kapasiteli Göründü Mahallesi'ndeki Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nda 2 yıldır görev yapan sınıf öğretmeni Hatice Durmaz, birçok eksikliği olan okulu için sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya Kadıköy Benim Medya Platformu “Bugün bir çocuk, yarın bir gelecek“ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında cevap verdi. Yenilenen Cemil Hakan İlköğretim Okulu'nu Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Cemil Hakan ilköğretim okulu öğrencileri, okullarını silbaştan onaran Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek'e çiçek verip, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Okulu ziyaret eden Gevaş ilçesi Kaymakamı İshak Çınar yaklaşık 9 ay önce burada göreve başladığını ifade ederek, “İlçemizde 63 okulumuz var ve bu okullarımızın her sınıfını tek tek geziyoruz. Bu çocuklarımızın hepsinde bir vizyon var. Yani burada terörün önüne geçmemiz gerekiyorsa özellikle üzerimize düşen en büyük görev eğitime önem vermek. Sağ olsunlar bizi belediye başkanımızla birlikte organize bir şekilde çalışıyoruz. Bizler de dışarıdan sizin gibi böyle bir değerli büyüklerimiz geldiği zaman da biz mutlu oluyoruz. Biz önceki gün jandarma komutanımız da birlikte bir çalışma başlattık. Biz köy korucularımızla birlikte okul temizlikleri yapıyoruz. Ben oradaki korucuları da şunu söyledim yani burada siz bu temizliği yapıyorsunuz kendi çocuklarınızın okuduğu okulu temizliyorsunuz. Çocuklara sahip çıkalım. Bu çocuklar ileride geleceğin hakimi, doktoru ve öğretmeni olacak. Biz bunlara ne kadar dokunursak, ne kadar benimsersek o çocuklar o kadar ilgilenildiğini ve önemsendiğini anlarsa değer gördüğünü görecek. Okulumuzu baştan sona onarıp, eksikliklerini büyük kısmını gideren Kadıköy Benim Medya platformu yetkililerine ve katkısı olan iş adamlarına teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun onarımı için iş adamlarından 21 bin TL destek aldık. Bunun iki katı kadar da Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından destek verildi. Bu desteklerle birlikte ortaya daha yaşanılabilir, kullanılabilir bir eğitim alanı ortaya çıktı" dedi.

Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek ise, Kadıköy'de sosyal sorumluluk projeleri üreten bir platform olduklarını söyledi. Sosyal medyadan etkinlikler yaptıkları kendilerine buradan ulaşıldığını ifade eden Özbek, “Hatice öğretmenimiz bizim genel yayın yönetmenimiz arkadaşımıza bu okulun bitmemiş şekilde olan resimlerini ve görsellerini gönderince ve “çok acil bir şekilde yardıma ihtiyacımız” var deyince biz de tabi buna duyarsız kalamadık. Bölgemizdeki büyüklerimizden inşaatçılar ile görüştük. Çünkü inşaat malzemesine ihtiyaç vardır. Anadolu Yakası İnşaatçılar Derneği ile bu projeyi yürüttük. Kendileri çok büyük destek oldu. Aynı zamanda kaymakamımız, belediye başkanımız, muhtarımız özverili çalıştılar ve şu anda okulu bir şekilde bu hale getirdik. Tabii biz bunu yaparken sadece buraya değil bütün Türkiye'deki eksik kalan bütün okullara yaymak istiyoruz. Bu örnek proje olmasını istiyoruz. Ve zaten yapılan maddi yardımın dışında bir gönül köprüsü bir kardeşlik köprüsü olmasını istiyoruz. Özellikle 2000 kilometreyi aşan bir yerden gündüz. İstanbul'dan Kadıköy'den geliyoruz. Kadıköy'de Van’a kardeşlik köprüsü kurmak istiyoruz. Batıdaki insanların doğadaki insanlara aidiyet hissetmesi, doğudaki insanların batıdaki insanlara aidiyet hissetmesini istiyoruz. Bu çocuklarımız çok değerli. Yarınımız bizim. Sloganımız da bu şekilde. “Bir çocuk bir gelecek” diye sloganımız var. Yani bizim buradaki en büyük gayemiz bugün ülkemizin içinde bulunmuş olduğu ortamda en büyük kazancımız kardeşliğimiz ve beraberliğimiz olacak. Bizim üstümüze ülkemizin üstünde haince planlar yapılan ülkemizi karıştırmak isteyen bizleri bölmek isteyenlere en büyük cevabını Van Gevaş Göründü köyünden veriyoruz” dedi.

Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Kadıköy Benim Medya Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek’in sınıfları ziyaretleri sırasında 3. sınıf öğrencisi Kübra Alan “okulumuz” isimli şirini okumasıyla protokolden alkış aldı. Heyet, taziye evinde verilen öğlen yemeğinin ardından mahalleden ayrıldı.