Jandarmanın servis araçları denetimi devam ediyor

Jandarmanın servis araçları denetimi devam ediyor
Van’da jandarma ekipleri tarafından servis araçlarına yönelik denetimler devam ediyor. 453 servis aracı kontrol edilirken, 23 sürücüye 6 bin 806 TL idari para cezası uygulandı. 

Kış aylarına girilmesi ile birlikte okul servislerindeki denetimin önemi bir kat daha arttı. Okul güvenliği kapsamında Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okulların yarıyıl tatiline girmesine az bir süre kala servis araçlarına yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Gerçekleştirilen uygulamalarla servis araçlarındaki kışa yönelik ekipmanları kontrol eden jandarma trafik ekipleri, servis şoförlerini de uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirdi. Yapılan denetimlerde 453 servis aracı kontrol edilirken, 23 sürücüye 6 bin 806 TL idari para cezası uygulanırken, 1 araç ise trafikten men edildi.

Yetkililer, geleceğin teminatı çocukların güvenli bir ortamda öğrenimlerine devam etmelerinin önemi vurgulanırken, denetimlerin aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte servis şoförlerine yönelik eğitimlere ağırlık verileceği belirtildi.