İyi Parti heyeti art arda felaketler yaşayan Vanlıları yalnız bırakmadı

İyi Parti heyeti art arda felaketler yaşayan Vanlıları yalnız bırakmadı
Van’da art arda meydana gelen çığ felaketi, korona virüsü vakaları ve son olarak İran’da meydana gelerek Başkale de 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan deprem felaketinin ardından İyi Parti Yönetimi Genel Başkan Meral Akşener’in talimatlarıyla Van’a bir dizi ziyarette bulundu.

Van’da art arda meydana gelen çığ felaketi, korona virüsü vakaları ve son olarak İran’da meydana gelerek Başkale de 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan deprem felaketinin ardından İyi Parti Yönetimi Genel Başkan Meral Akşener’in talimatlarıyla Van’a bir dizi ziyarette bulundu. Dün sabah saatlerinde Van’a gelerek deprem felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan yönetim kurulu üyeleri ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek burada yatan depremzedeleri ziyaret etti. Ziyarete İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu ve milletvekilleri Naci Cinisli, Halil İbrahim Oral ve Dursun Ataş katıldı. Vanlılara yaşanan felaketlerden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda Genel Başkan Akşener’in de selamlarını ulaştırdı. Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu ziyaretlerin ardından il başkanlığı binasında yaptığı açıklamalarda Vanlıların yanında olarak bu acıyı paylaştıklarını ve yapılacak olan yardımların takipçisi olduklarını ifade etti. Aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri Çanakkale il başkanlığı öncülüğünde depremzedelerin konaklayabilecekleri bir misafirhane tahsis ettiklerini ve bölgeye çeşitli yardımların ulaşması için çalışma içerisinde olduklarını belirttiler.

“VAN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Yaşanan felaketlerden ötürü Van halkını yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Ensarioğlu “Öncelikle Van halkına ve bu felaketi yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin selamlarını getirdik. İyi Parti adına milletvekillerimiz İbrahim Oral ve Naci Cinisli ve Dursun Ataş Bey ile geldik. Burada tabi Van’ın yaşadığı sıkıntılar üst üste geldi. Çığ felaketi oldu, ardından virüs olayları boy göstermeye başladı, bir deprem olayı yaşandı. Bunların hepsi için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar; ailelere de baş sağlığı diliyorum. Partim adına tüm Van halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Parti olarak bizim yapabileceğimiz üzerimize düşen ne varsa Van’ın ve hemşerilerimizin yanındayız. Burada zaten birinci dereceden temsilcimiz olan il başkanımız ve teşkilatlarımız mevcuttur. Bu vesile ile bizde acınızı paylaşıyor buna ortak oluyoruz.” Şeklinde konuştu.

“YAPILAN YARDIMLAR SİYASETE ALET EDİLMEMELİ”

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların devlet eliyle yapıldığını ve bunu siyasi partilerin kendi lehine çevirmemesi gerektiğini belirten Ensarioğlu yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade ederek “Burada dikkat etmemiz gereken noktalar var hepsini not aldık. Milletvekillerimiz elbette ki daha iyi takip edecektir. Parlamentoda en iyi çalışan gruptur bu anlamda kendileri ile gurur duyuyoruz. Burada tespit ettiğimiz noktalar ile ilgili kendi aramızda istişareler yaparak gerekenleri devletin belli kurumlarına taşıyacağız. Burada partileri temsilen gelen çok kişi oluyor ama iktidar partisi devleti temsilen geliyor. Devlet hepimizindir buralarda yapılan yardımı ister A partisi ister B partisi getirmiş olsun sadece aracı görevi üstleniyor. Devletin bu felaketlerle başa çıkabilecek gücü vardı ve gerekenleri herhangi siyasi bir şeye alet etmeden ve ayrım da yapmadan yerine getirecektir. Biz de bunun takipçisi olacağız.” Diye ekledi. 

ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ-