İşte Van 15 Temmuz anma programı! Erdoğan canlı bağlanacak

İşte Van 15 Temmuz anma programı! Erdoğan canlı bağlanacak
15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da düzenlenen etkinliklerle anılı-yor. Bugün yoğunluk kazanacak etkinlikler 16 Temmuz sabahı son bulacak. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu Vanlıları Beşyol Ferit Melen Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere ve demokrasi nöbetine davet etti.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle mesaj yayınlayarak Vanlıları Beşyol Ferit Melen Meydanı'na davet eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu "Birliğimizi, beraberliğimizi ve demokratik düzenimizi yıkmaya yönelik yapılan veya yapılacak olan hiçbir müdahaleyi asla kabul etmiyoruz" dedi.

15 Temmuz 2016 akşamı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  tarafından kalkışılan darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Van'da 11 Temmuz günü Zeve şehitliliği ve diğer şehitlerin mezarlarının ziyareti, sergi, mevlitle başlayan etkinlikler 16 Temmuz sabahı sona erecek. Etkinlikler Van Valiliği tarafından 15 Temmuz gecesi (bu akşam) Beşyol Ferit Melen Meydanı'nda düzenlenen proğramla son bulacak.

15 TEMMUZANMA PROGRAMI

Van Valiliği 15 Temmuz anma programı hazırladı. Valilik tarafından açıklanan anma programı bugün başlayacak 16 Temmuz sabahına kadar devam edecek.  Program süresince resim sergileri, su sporları gösterileri gerçekleştirilecek.

Beşyol Ferit Melen Meydanına 600 kişilik meşaleli sporcu grubunun demokrasi yürüyüşüyle devam edecek program saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim okunması, mehteran dinletisi, çocuklardan oluşan ilahi dinletisi, mektup ve şiir okuma etkinliği, ödül töreni, protokol konuşmaları, semazen gösterisi etkinlikleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ile bağlanarak, yapacağı konuşmanın ardından kılınacak sabah namazıyla son bulacak.

"HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ"

Yayımladığı mesajla 15 Temmuz darbe girişimini sert sözlerle kınayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birliğine, huzuruna ve demokrasimize yapılan hain saldırıyı, birinci yıldönümünde bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz. O günlerde ve sonrasında demokrasimize ve halkımızın özgür iradesine sahip çıkan tüm kurumlarımıza minnettarız. Yaşanan bu alçak kalkışmada yaşamını yitiren şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz. Menfur darbe girişimi tüm dünyaya göstermiştir ki; vatandaşlarımız her ihtiyaç olduğunda, süratle tepki vererek birlik ve beraberliğini tesis edebilmektedir. Bu anlamda vatandaşlarımıza olan inancımız da güvenimiz de tamdır" ifadelerini kullandı.

"TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ PROGRAMA DAVET EDİYORUM"

Zorluoğlu, mesajında tüm Vanlıları 15 Temmuz anma programına davet ederek, "Birliğimizi, beraberliğimizi ve demokratik düzenimizi yıkmaya yönelik yapılan veya yapılacak olan hiç bir müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez değerlerinden olan demokrasimizin devamlılığı, hiç kuşkusuz hepimizin ortak gayesi ve temennisidir. Bu vesileyle; 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacağımızı ve bizden sonraki nesillere de unutturmayacağımızı buradan yine, yeniden ilan ederken, 15 Temmuz akşamı Beşyol Meydanının da düzenlenecek etkinliklere tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ