İşte HDP'nin yeni Van İl Yönetimi Listesi

İşte HDP'nin yeni Van İl Yönetimi Listesi
VAN HABER - 1 Kasım seçimlerinden sonra siyasi arenada suların durulduğu bir dönemde HDP il teşkilatında olağanüstü kongreye gitti.
- 1 Kasım seçimlerinden sonra siyasi arenada suların durulduğu bir dönemde HDP il teşkilatında olağanüstü kongreye gitti. Mevcut yönetimde flaş bir değişikliğe gidirken HDP’de yeni başkan BDP başkanlık kariyeri kısa süren bir isim oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanlığı, 1. Olağanüstü Kongresi'ni OSB Kongre ve Fuar Merkezinde düzenledi. Açılış konuşmasını yapan MYK Üyesi Doğan Erbaş, “Bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, saygıyla selamlıyoruz. Onların yarım bıraktığı yerden mücadeleyi sürdürmeye ve istedikleri amaca ulaşmaya da söz veriyoruz. Son yönetim şahsında başta eşbaşkanlar olmak üzere tüm yönetime teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımız başarılı bir yönetim sergilediler. Mevcut yönetim başarısız diye bu kongre yapılmadı. Genel merkezimizin aldığı kararla tüm Kürdistan ve Türkiye’de kongre kararı aldık. Sadece Van’a özgü değil, şu anda 9-10 yerde kongremiz var" dedi.

DİLEKÇİ GÖREVİ DEVİR ETTİ

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ise "Bizi yalnız bırakmayan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz ve önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Bu mücadele bundan sonra da devam edecek. Yeni arkadaşlarımız görevi devralacak" diye belirtti. Kongreye Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, MYK Üyesi Doğan Erbaş, DBP PM Üyesi Yeliz Zozan Yıldırım, Emin İlhan, Melik Okyay, DBP PM üyeleri, HDP Van milletvekilleri, Hakkari Milletvekili Selma Irmak, DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutas, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, STÖ temsilcileri, ilçe belediye eş başkanları, KJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BDP’DE BIRAKTI HDP İLE DÖNDÜ

7 Haziran 2015 seçimlerinde Van’da 8 milletvekilinden 7’sini, ardından 1 Kasım 2015 seçimlerinde gerçekleştirilen erken 8 vekilden 6’sını alan HDP, seçimlerin üzerinden 5 ay gibi bir süre geçtikten sonra olağanüstü kongreye gitti. Türkiye’deki bazı illerle birlikte Van’da da teşkilatlarda değişikliğe giden HDP Van’da düzenlenen kongre ile yeni eşbaşkanlarını seçti. Van Fuar ve Kongre Merkezi’Nde düzenlenen HDP Van 1. Olağanüstü Kongresi’ne HDP eş genel başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ da katıldı. Olağan kongre ile eşbaşkanlık görevini devralan Veysi Dilekçi ile Derya Hayva’nın bir süredir yönettiği partide yapılan kongrede başkanlıkta bir nevi iade-i itibar gerçekleşti. Tek parti ile gerçekleştirilen seçimde HDP Van il başkanlığına 2012 yılında BDP il başkanlığına seçilen ve sadece 2 ay gibi bir süre görev yapabilen Yakup Ataş seçildi. Kongrede Yakup Ataş ile birlikte Gülistan Orhan da eş başkanlığa seçildi.

YAKUP ATAŞ KİMDİR?

Yakup Ataş, 2012 yılında öğretmenlik görevi yürütürken istifa etmiş ve DBP’de Van il başkanlığına seçilmişti. Seçildikten sonra yalnızca 2 ay süre ile görev yapan Yakup Ataş, o dönem Belediye başkanlarının da içinde bulunduğu KCK operasyonları sırasında gözaltına alınmış ve 1 yıl süreyle tutuklu kalmıştı. Cezaevi'nden çıktıktan sonra yine partinin çeşitli kademelerinde görev alıp çalışan Ataş, 7 Haziran seçimlerinde ise partiden milletvekili olmak için başvuru yapmış fakat adaylar arasında kendisine yer bulamamıştı.

Yapılan kongrenin ardından HDP’nin yeni Van il yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

ÜST KURUL DELEGELERİ


Yakup Ataş

Gülistan Orhan

M. Veysi Dilekçi

Gülşah Hakan

Zekeriya Deniz

Ümran Kurt

Reşit Karakaya

Selçuk Aladağ

Ahmet Aygün

Semra Çaygeç

Şemsettin Takva

Sevgi Eraslan

Timur Sayyiğit

Mukaddes Karakoç

Kerim Bayıt

Kutbettin Değer


İL YÖNETİM ASİL ÜYELERİ


Gülistan Orhan

Zekeriya Deniz

Ümran Kurt

Serkan Arslan

Leyla Işık

Hikmet Duman

Şehriban Benek

İsmail Demir

Ayşe Çevik

Yakup Demir

Dilek Akdağ

Hadi Erden

Yunus Parin

Hıdır Seçkin

Özgür Aras

Emin Baytar

Nesim Güneş

Naci Erkol

M. Şirin Yıldız

Saim Bayat

Yaşar Şahin

Baha Soyyiğit


İL YÖNETİM YEDEK ÜYELERİ


Hatice Akdoğan

Reşat Yılmaz

Peri Kaval

Metin Demirtepe

Ercan Derinsu

Bahattin Zengin

M. habip Baykuş

Tuşan İşleyen

Gaffar Güleşçe


DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ


Av. Cemal Demir

Şengün Acı

Halit Hanay

İsmail Koyuncu

Fuat Turgut

Cabbar Güven


DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ


Ayhan Okutmuştur

Mustafa Ağlamış


ŞEHRİVAN SİYASET: MERAL YILDIZ