İstanbul’dan Van’a gönül köprüsü

İstanbul’dan Van’a gönül köprüsü
İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Tomtom Mahalle Muhtarı Songül Öztunç ile Heybeliada Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Van Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kitap yardımında bulundu. 

Kitap yardımıyla ilgili açıklamada bulunan Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İzzet Oğan, okul kütüphanelerinin öğrencilere yaşam boyu öğrenme becerisi ve okuma alışkanlığı kazandıran yerler olduğunu belirtti. Oğan, her şeyin kütüphane için oluşturulan kumbaradaki bozuk paraların sayılması ile başladığını söyledi. Okulların kütüphaneden yoksun olmasının; çocukların, bu becerileri kazanmadan hayata atılmasına neden olduğunu ifade eden Oğan, "Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuza zengin bir kütüphane kazandırmak için yola çıktık. Kütüphanemizde yeterince kitabın olmaması, olan kitapların da çocuklarımızı cezbetmemesi çalışmamıza hız kazandırdı ve kampanyamızın başlangıç noktası oldu. Kütüphanemize yeni kitaplar kazandırmak için bir kitap kumbarası oluşturduk. Öğretmenlerimiz her gün kumbaraya bir lira bağış bırakarak projemize destek verdiler ve ay sonunda toplanan parayla yeni kitaplar aldık. Ardından 12 kişilik bir pasta siparişi verdik, okulda bu pastanın her bir dilimini müzayede yoluyla meslektaşlarımıza sattık. Oradan gelen parayla kumbaramızı bayağı zenginleştirdik. Sıra kumbarayı açıp paraları saymaya gelmişti ki, tüm hikaye bu bozuk paraları saymayla başladı. Değerli öğretmenimiz Enver Gökçe, benim bu çalışmamdan etkilenmiş olmalı ki sosyal medyada projeme destek olmak adına fotoğraflarımızı paylaşıyor. Bunu gören değerli gönül dostlarımız, kitap toplama kampanyası düzenliyorlar. Düzenlediği kampanya sonunda İstanbul’da Beyoğlu Tomtom Mahalle Muhtarı Songül Öztunç, 400 civarında kitap göndererek bize destek oldular. Ardından Heybeliada Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 361 kitap göndererek gönül köprüsüne destek oldular. Buradan Tomtom Mahalle Muhtarı Songül Öztunç ve Heybeliada Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. Duygu dolu mektupları okulda ‘Heybeliada Kitaplığı’na dönüştü. Heybeliada’dan Van’a bir gönül köprüsü oluştu. Bunun yanında gelen bir kısım kitapların bir kısmını köy okullarına gönderdik" dedi.

Okul öğretmen ve öğrencilerinin kitap bağışıyla her geçen gün kütüphanenin zenginleştiğini ifade eden Oğan, "İki ay gibi kısa bir sürede bin civarında kitabımız oldu. Yeni kitaplara öğrencilerimizin ilgisi oldukça fazla, her geçen gün kitap okuma sayımız artmaktadır. Şimdi okulumuzda 'Z Kütüphane' oluşturmak için sponsorlar arıyoruz. Projemize destek verecek kişilerin unvanı, kütüphanemizde yaşayacaktır. Bu kapsamda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Elif Yörük başta olmak üzere kampanyamıza destek sunan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.