İskele Mahallesi'nin doğalgaz sorunu çözülüyor mu? Vali açıkladı

İskele Mahallesi'nin doğalgaz sorunu çözülüyor mu? Vali açıkladı
Van'da "Doğalgaz Gelmeden Bu Mahalleye siyasetçiler giremez" pankartının asılı olduğu İskele Mahallesi'nin doğalgaz problemi çözülüyor mu? Van Valisi Mehmet Emin Bilmez bugün yaptığı açıklamayla İskele Halkı'na müjdeyi verdi..

İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz'ün sosyal medya paylaşımlarında sürekli gündeme getirdiği İskele Mahallesi'nin doğal gaz sorununda sona gelindi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez İskele Mahallesi olarak bilinen sahil bandına doğal gaza bu yaz kavuşacağı müjdesini verdi.

İskele mahallesine bu yıl yaz aylarında doğalgaz çalışmalarının başlayacağını söyleyen Vali Bilmez, “Daha önce gölün yükselmesi nedeniyle afet kodu içinde kalan bölge, göl sularının çekilmesi ile afet kodundan çıkarıldı. Ancak kod değişikliğinden kaynaklı olarak sahil şeridinde imarın yeniden yapılması gerekiyordu. İmara açık olmadığı için, bu işlemler tamamlanıncaya kadar oraya doğalgaz götürebilme imkanı yoktu. Şimdi imar konusu çözüldü, Pandemi önecesinde doğal gaz şirketi yetkilileri ile görüştüğümüzde, 2020 yılı yatırım planları arasında İskele Mahallesi doğalgaz yatırımının olduğunu söylediler. Pandemi nedeni ile yatırım planları değişmezse bu yıl yaz döneminde İskele Mahallesinin doğal gaz konusu çözülecek" dedi .

Kaynak: Van Postası Gazetesi