İskele Mahallesi Doğalgaz İstiyor

İskele Mahallesi Doğalgaz İstiyor
Van İskele Mahallesindeki vatandaşlar doğalgazın mahalleye gelmemesinden rahatsız

 Van Tuşba sınırları içinde yer alan İskele mahallesi yıllardır mahalleye doğalgaz gelmesini dört gözle beklerken mahalle sakinleri gerekli adımların atılmamasından dolayı rahatsız.

Konu ile ilgili açıklama yapan İskele Mahallesi Muhtarı Faik Önay, Van'ın Tuşba sınırları içinde yer alan iskele mahallesinin merkezi konumda olduğu ve yoğun  mahalleler arasında yer aldığı ve buna rağmen halen doğalgazın gelmemesinden dolayı mahalle sakinleri ve muhtarlık olarak oldukça rahatsız olduklarını dile getirdi. Merkezi konumdaki bir çok mahallede doğalgazın olduğunu söyleyen muhtar Önay, iskele mahallesine halen doğalgazın gelmemesinin kendilerini çok üzdüklerini dile getirdi.

MUHTAR ÖNAY:"MAHALLENİN EN BÜYÜK SORUNU İMAR VE DOĞALGAZ"

İskele Mahalle Muhtarı Faik Önay " iskele mahallesinin en büyük sorunları imar sorunu ve doğalgazdır. Özellikle Doğalgaz konusunda bir çok girişimde bulunduk ve yetkililere çağrıda bulunduk ama sonuç çıkmadı. Doğalgazın gelmesi ile ilgili yetkililer doğalgazın geleceklerini söylemişti ve halen gelmedi. Merkezi konumda bulunan bir çok mahallede hatta Haçort gibi Yeni Mahalle gibi mahallelerde bile doğalgaz var ama bizim mahallede girişimler yapmamıza ve çağrıda bulunmamıza rağmen sonuçsuz kaldı ve yetkililer bu konuda duyarsız kaldı."

ÖNAY "İSKELE MAHALLESİ TURİSTİK POTANSİYELİ OLAN BİR MAHALLEMİZ"

Muhtar Önay " İskele Mahallesi merkezi konumda bulunan yoğun mahalleler arasında bulunmasının yanı sıra turistik özellikleri ve potansiyeli olan bir mahallemiz. Van Gölü'ne sahili olan İskele Sahilinden dolayı yerli ve yabancı turistlerin uğrak ve gezinti yerlerinden birisi olmasından dolayı önem arz ediyor. Mahallemizde doğalgazın bulunmaması, imar sorununun olması gibi durumlardan dolayı hem hizmet açısından hem de prestij açısından büyük eksiklik. Ayrıca Akköprü deresinden gelen atıklar Van Gölüne karışmasıyla hem Van Gölünün kirlenmesine neden oluyor hem de derede biriken atıklar çevre kirliliğine neden oluyor.

 

"YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

İskele Mahalle Muhtarı Faik Önay " Doğalgazın biran önce mahallemize gelmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Merkezi civar konumda bulunan ve turistik potansiyeli olan mahallemizde doğalgazın gelmesi ve  İmar sorunun çözülmesini istiyoruz. İskele mahallesi vatandaşları olarak yetkililerin en kısa sürede ilgilenmesini istiyoruz. Ayrıca Akköprü deresinden gelen atıklar çevre kirliliğine neden oluyor ve kanalların DSİ tarafından temizlenmesini ve kanallarda yıkılan hasar oluşan yerlerin onarılmasını istiyoruz.

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU