İskele Caddesi için ilk adım atıldı

İskele Caddesi için ilk adım atıldı
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, daha önce çift yön müjdesini verdiği İskele Caddesi'nin İki Nisan caddesine benzer bir çalışmayla yenileyeceklerini açıkladı. 

Van Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatmak için önemli projeleri bir bir gerçekleştiriyor. Bu bağlamda yıllardır tek yönlü olmasından ötürü eleştirilen İskele caddesini tekrardan çift yönlü olması için bir süre önce karar alınmıştı. Alınan karar sonrası Büyükşehir Belediyesi projelendirme çalışmalarına başladı. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve ilgili daire başkanlarıyla beraber İskele Caddesi’ne gitti.

Caddede incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, burada yapılacak olan değişim ve dönüşümle ilgili detaylı bilgi aldı. 

Halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Vali Zorluoğlu, “Kısa bir süre içerisinde İki Nisan Caddesi’nde çok güzel bir çalışma yaptık. Işıklandırması ve kaldırım çalışmalarıyla halkın beğenisini kazanan bir cadde oldu. Şimdi, yine halkımızın talepleri doğrultusunda İskele Caddesi’nde de benzer bir çalışma yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk adımı attık. İnşallah en kısa zamanda İskele Caddemizi de ışıl ışıl ve modern bir yapıya kavuşturup halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

Teknik çalışmaları tamamlanarak, 2018 yılının ilk sezonunda alt yapı çalışmalarına başlanacak olan İskele Caddesi’nin yaklaşık 2 kilometrelik kısımda İki Nisan Caddesi’ne benzer bir çalışma yapılacak. Kaldırım, yol ve peyzaj çalışmalarıyla cadde yeni, modern yapısına kavuşacak.  Cadde esnafı tarafından çay ikramında bulunulan Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldı.