İşitme Engelli STK’ları Van’da buluştu

İşitme Engelli STK’ları Van’da buluştu
Van ve İstanbul merkezli İşitme Engelli Derneklerin ortak yürüttüğü İşitme Engelli STK'lar Birlikte Projesi çerçevesinde Türkiye'nin yedi bölgesinde bulunan İşitme Engelli Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Van'da bir araya geldi.

Van İşitme Engelliler Derneği (VİED) ile İstanbul İşitme Engelliler Derneği (İED), Türkiye'nin yedi bölgesinde, işitme engelliler alanında çalışan STK'ları "İşitme Engelli STK'lar Birlikte Projesi" adı altında yapılan çalıştay için Van’da bir araya getirdi. 

AB DESTEKLİ PROJE

Avrupa Birliği desteği ile AB Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Destek Programı’nın ikinci dönemi kapsamında yürütüldüğü belirtilen çalıştay, bir otelde düzenlendi.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan proje koordinatörü İlkay Gökdere, çalıştaydaki amacın, işitme engelliler alanında çalışan STK'larının ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit etmek, yapılacak çalışmalara ve eğitimlere yön vermek olduğunu söyledi.

3 GÜN SÜRDÜ

Çalıştayın 3 gün sürdüğünü belirten Gökdere,  işlenen konularla ilgili de şu bilgileri verdi:
“İşitme engelli STK'ların finansal kapasiteleri ve sürdürülebilirliklerini sağlamak amaçlı eğitimler, kamu politikalarını etkileme, savunuculuk, hak temelli bakış açısı ile çalışma prensipleri eğitimi ve STK'larda demokratik iç yönetişimin ve karar alma süreçlerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verildi. Buradaki bir diğer temel amaç da, STK'ların kurumsal kapasitelerini geliştirip örgütlü hale gelmelerini sağlamak.”

3 ÇALIŞTAY DAHA OLACAK

Projenin 15 aylık olduğunu ve 1 Nisan 2019 tarihinde başlattıklarını belirten Gökdere, “Engelli hakları aktivisti, araştırmacı, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği (TOHAD) Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Akbulut'un destek sağladığı çalıştaylar, önümüzdeki Kasım, Ocak 2020 ve Mart aylarında da yine Van'da düzenlenecek.” dedi. 

VAN’DA OLMASININ ÖNEMİ

Çalıştayın Van’da yapılmasının da kent için ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Gökdere, "7 bölgeden gelen temsilcilerin Van'ın güzelliklerini görmesinin de pozitif katkısı oldu.” diye kaydetti.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI