İranlı turistlerin Van’a ilgisi

İranlı turistlerin Van’a ilgisi
Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı ve Ayanıs Tur Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, İran pazarının Van için çok önemli olduğunu belirterek, “Bunu kalıcı hale getirmemiz lazım” dedi. 

İranlı turistlerin son zamanlarda Van’a olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Tunçdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Van’ın, Türkiye’nin turistik açıdan önemli illerinden biri olduğunu ifade eden Tunçdemir, “Van; İstanbul ve Antalya’dan sonra gelen önemli turizm illerinden biridir. Ayrıca özellikle İran pazarı nedeniyle ilimiz güzel bir konumdadır. Çünkü İranlı turistler ilimize gelerek buradan batı illerine ve başka ülkelere geçiş yapabilmektedir. Dolayısıyla İran pazarı bizim için çok önemlidir” dedi.

İran pazarını Van’a kazandırdıklarına da değinen Tunçdemir, “İranlıları kalıcı olarak burada tutmamız lazım. Biz, eğer bu devamlılığı sağlayabilirsek, bu canlılık yılın on iki ayı Van’da devam edecek. Tek amacımız bu sürekliliği, bu devamlılığı sağlayabilmektir. Burada bize düşen görev, İran pazarına hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Van esnafına tavsiyelerde de bulunan Başkan Tunçdemir, “İranlılar buraya alışveriş yapmak, eğlenmek, tarihi ve turistik yerleri gezmek için geliyor. Onların burada gönüllerince eğlenebilmelerini sağlayabilirsek, onlara daha farklı imkanlar sunarsak buraya daha çok gelirler. İranlıların burada daha fazla kalabilmeleri adına yılda 5-6 konser düzenlenebilir. Bu tür etkinlikler de İran pazarını buraya çekebilir. Yine AVM’ler başta olmak üzere esnafımızın Farsça öğrenmeleri, bu insanlara iyi davranmaları ve rayiç bir fiyat uygulamaları lazım. Aşırı bir fiyat veya onlara karşı yapılan usulsüz bir davranış bizi üzer. Bindiğimiz dalı kesmememiz lazım. Onun için tüm esnafın duyarlı olması gerekir” şeklinde konuştu.