İranlı iş adamları yatırım için Van'da

İranlı iş adamları yatırım için Van'da
İranlı iş adamları yatırım yapmak için Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün misafirleri olarak Van’a geldi.
Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün misafiri olarak Van’da bulunan 5 kişilik İranlı iş adamı, Vali Yardımcısı Önder Can'ı, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VanTSO), İçgöç Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlüğü, YYÜ Teknokent ve Van Ajans Asya Fuarcılık’ı ziyaret ederek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van Şubesi, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şubesi, Türkiye Perakendeciler Derneği Van Şubesi (PERDER) gibi birçok işadamları dernekleriyle bir araya geldiler.

Komşu ülke İran’dan gelen mucitlerle Vali Yardımcısı Önder Can başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, ilk olarak Vali Yardımcısı Önder Can ve iş dünyasına, yatırımcılara destek veren kurumlara, memur ve bürokratlara buluşları ve ürünleri hakkında bir sunum yaptılar. Her türlü işbirliği ile Van ilinde üretim yapmaya, bilim temelli yeni ürünler geliştirmeye hazır olduklarını belirttiler” dedi.

- “İranlı iş adamları İŞGEM ve OSB’de yatırım yapacak”

İranlı iş adamları ile 4 ay süren diyalogların sonunda Van’a geldikleri ifade eden Gün, “Üretime hazır pazarı olan ürünlerini bugün için IŞGEM'de üretmeye başlayacaklar, YYÜ Teknokent’i geliştirmeye devam edecekler. Bir yıl sonra da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırıma geçecekler. Van ilinde yapacaklarıyla ilgili 5 yıllık planlarını yapmış olarak buradalar. 3 firma yatırıma başlarken aynı zamanda 3’üde Teknokent’te yer alıyor olması mucitlerin daha çok mucitlik yapacaklarının işaretidir. Bu sayede Van iline Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile birlikte bir miktar sermayenin de geleceği kesinleşiyor. Gelen mucitlerden biri 5'i altın toplam 7 madalyalı, diğeri, Çin, Asya Bilim Adamları Fuarı'nın 1. ‘si. Diğeri ise 25 yaşında ve kendi gibi genç 5 kişilik ekibiyle robotik makinelerin imalatçısı, ürünleri dünyadaki muadillerinin onda bir fiyatına” dedi.

- “Batı Azerbaycan Eyaletinde kendileri gibi 700 mucit arkadaşları olan öncü birlik Van'da”

Gelen iş adamlarının hem genç, hemde mucit üretici olduklarını ifade eden Gün, “Hem genç, hem mühendis, mucit, üretici, girişimci, sanayici, fuar fuar gezen pazarlamacı, hem universitelerde hoca, hemde bir araya gelip bir holding kurmuşlar. Dayanışmaları örnek olacak bir dayanışma ve her geçen gün yenilerini eklediklerini söylüyorlar. Batı Azerbaycan Eyaletinde kendileri gibi 700 mucit arkadaşları olan öncü birlik Van'da. Kendilerini ağırlamaktan çok memnun olduk. Onlarda kendilerine gösterilen ilgiden ve destekten çok memnun olduklarını belirttiler. Van'ın, Vanlıların tanıtım elçileri olarak geri döndüklerini belirttiler ve bizleri diğer mucit ve girişimcilerle tanışıp onları da bölgenin yatırım imkan destek ve hibelerinin tanıtımının yapılması için davet ettiler. Şimdi Türkçe, Farsça ve İngilizce sunumlar için 3 dilde hazırlıklara başlıyoruz. Ankara-Tahran arasında başlatılan ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine her türlü katkı sunmak gerekiyor” dedi.