İranlı bisikletçilerin 40 günlük turu başladı

İranlı bisikletçilerin 40 günlük turu başladı
İran’dan yola çıkan 2 kafadar, Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden tekrar İran’a dönecek 40 günlük yolculuklarının startını verdiler. 

İran İslam Cumhuriyeti uyruklu Kerim Külahi ve arkadaşı Yusuf Nasir, 40 gün sürecek bisiklet turunun startını dün İran’dan verdiler. Günde 150 ila 170 kilometre yol gidecek ve bisikletle Türkiye’yi 4 kez dolaşan İranlı turistler, bu kez Gürcistan ve Ermenistan üzerinden İran’a gidecekler. Dün Van üzerinde Türkiye'ye giriş yapan İranlı bisikletçiler, yolculuklarının ilk gecesini Bitlis'te geçirecek. 

Kerim Külahi, bisikleti ile 4 kez Türkiye’yi dolaştığını, bunun beşincisi olduğunu söyledi. Dün sınırdan Van’a geldiklerini, bugün ise Tatvan ya da Bitlis’e kadar gideceklerini ifade eden Külahi, “Türkiye’yi bisikletle 4 kere dolaştım, bu beşinci oluyor. Bu kez Hopa üzerinden Gürcistan, oradan Ermenistan üzeri İran’a döneceğiz. Günde 150-170 kilometre yaparak 35-40 günde bu turumuzu bitirmeyi amaçlıyoruz. Bugün Bitlis’e gitmek istiyoruz. Oradan Silvan, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, Osmaniye, Tarsus, Silifke, Anamur, Alanya, Antalya, Fethiye, Muğla, Balıkesir, Bandırma, Çanakkale, İstanbul, Adapazarı, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Hopa. Hopa’dan da Gürcistan’a geçmek istiyoruz. Gürcistan’dan sonra Ermenistan, Ermenistan’dan sonra da İran’a geçip bisikletle başladığımız turumuzu tamamlayacağız. Her sene Hopa’dan Şavşat üzeri Artvin Ardahan’dan sonra Kars’a gidiyorduk, Kars’tan Ağrı’ya, Ağrı’dan Doğubayazıt üzerinden İran’a geçiyorduk. Bu seneki tutumuzu biraz daha genişleterek Türkiye kıyılarından sonra Hopa üzerinden Gürcistan ve Ermenistan üzerine İran’a gideceğiz” dedi.