İpekyolu’nda fırın ve pastahanelere hijyen denetimi

İpekyolu’nda fırın ve pastahanelere hijyen denetimi
İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pide ve tatlı kullanımının arttığı Ramazan ayı öncesinde, fırın ve tatlı imalathanelerine yönelik genel hijyen denetimlerini arttırdı.

İpekyolu Belediyesi zabıta ekipleri ilçedeki fırın, tatlı imalathaneleri ve satış yerleri başta olmak üzere Mayıs ayı içerisinde 138 işletmeyi denetledi. Denetimlerde ağırlıklı olarak hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve çalışanların temizliği konusunda incelemeler yapıldı.

Zabıta ekipleri, başta hijyen olmak üzere fırın ve imalathanelerde ekmek gramajı ve evrak denetimlerini titizlikle yaptı. Ekipler tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi noktasında işletmecilere uyarı verip 15 gün içinde tekrar kontrol edilecek. Kurallara uygun çalışan işletme sahipleri ile personele ise zabıta ekipleri teşekkür etti.

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçe’de gıda satışı yapan yerlere yönelik denetimler aralıksız devam edecek. Halka, sağlıksız koşullarda gıda satışı yapılmasına asla izin verilmeyeceğini belirten zabıta ekipleri Yapılan denetimlerde, kurallara uygun olmayan iş yerlerine ihtar verdiklerini ve bu iş yerlerine yapılacak ikinci denetimde iyileşme sağlanmadığı görülmesi halinde idari para cezası kesileceğini ifade ettiler.