İpekyolu Belediyesinden ahır ve ağıl sahiplerine tebligat

İpekyolu Belediyesinden ahır ve ağıl sahiplerine tebligat
Van’ın İpekyolu Belediyesi, bazı mahallelerde bulunan toplam 220 işletmeye; ahır ve ağıllardaki faaliyetlerini 60 gün içerisinde sonlandırmaları için tebligat gönderdi. 

İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada; daha yaşanılır, güzel ve temiz bir çevre oluşturma hedefi için gerekli adımların atılmaya devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada, “Şehrimizin büyümesi ile şehir merkezinde kalan hayvancılık işletmeleri, gerek yaydıkları kötü koku, gerekse katı ve sıvı atıklarını kontrolsüz bir şekilde bırakmaları nedeniyle ciddi bir çevre kirliliğine neden olmaktadır. Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımızın da sağlığını tehdit eden ve yoğun şikayetlere neden olan söz konusu işletmelerle ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çevre mühendisleri, zabıtalar ve eğitim bilgilendirme uzmanlarından oluşan ekipler, ilgili işletmelere giderek faaliyetlerini sonlandırmaları konusunda yasal uyarı ve tebligatları yaptılar. Bu kapsamda Yalı, Buzhane, Hacıbekir ve Halilağa mahallelerinde bulunan toplam 220 işletmeye ahır ve ağıllardaki faaliyetlerini 60 gün içerisinde sonlandırmaları için gerekli tebligatlar yapılmıştır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güzel bir çevre bilinciyle yaşamasına yönelik çalışmalarımız aralıksız sürecek ve gerekli önlemler alınmaya devam edilecektir” denildi.