İl Göç İdaresi personeli, Vali Taşyapan'ı ziyaret etti

İl Göç İdaresi personeli, Vali Taşyapan'ı ziyaret etti
VAN Göç İdaresi Müdürlüğü personeli ve göçmen misafirleri, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da bilinen '18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü' dolayısıyla Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti.

İl Göç İdaresi Müdürü Bünyamin Bağcı ile beraberindeki kurum personeli Yunus Ukay, Sezgin Çar ve Gülşah Gökçe Gökçer’in yanı sıra, İranlı misafirleri Sheller Fattahi ve Ferhad Ali Tayafe’nin yer aldığı ziyarette, heyet tarafından Vali İbrahim Taşyapan’a çiçek verildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutlayan Vali Taşyapan, Türkiye'nin yer aldığı coğrafyanın, dünyada önemli göç rotalarından biri olduğunu söyledi. Artan ekonomik gücü ve istikrarı dolayısıyla göçmenler tarafından cazip görüldüğünü de ifade eden Vali Taşyapan, komşu ülkelerde sürmekte olan olayların da ülkeye dönük göçe sebep olduğunu vurguladı.

İl Göç İdaresi Müdürü Bünyamin Bağcı ise kurumun çalışmaları hakkında Vali Taşyapan’a bilgi aktararak, göç alanına ilişkin iş ve işlemleri yürüterek, devletin göç politika ve stratejileri doğrultusunda sivil ve uzman bir kurum olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.