İki Nisan Caddesi'ne ‘Van’ın kurtuluşu’ anıtı

İki Nisan Caddesi'ne ‘Van’ın kurtuluşu’ anıtı
Van Büyükşehir Belediyesi, ismini kentin kurtuluş tarihinden alan İki Nisan Caddesi’nde rölyef ve anıt çalışması yapıyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından İki Nisan Caddesi’nde bulunan Merve Parkı ile Enver Harun Tanrıtanır Parkı'nda anıt, rölyef ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı. 2017 yılında uygulanan ‘Prestij Cadde Projesi’ ile çehresi değişen İki Nisan Caddesi, yeni yapılan anıt ve rölyeflerle kentin tarihine ışık tutacak. Yüzde 50’si tamamlanan çalışma ile cadde üzerindeki Merve Parkı’nda yapılan anıtta Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen rölyefler yer alırken, Enver Harun Tanrıtanır Parkı’nda yapılan anıtta ise Birinci Dünya Savaşı'nda Hoy cephesindeki askerlere mühimmat götüren ve dönüş yolunda tipiye yakalanarak şehit olan Vanlı 120 çocuğu simgeleyen rölyefler yer alacak. Ayrıca çalışma kapsamında iki parkta çevre düzenlemesi, aydınlatma ve yürüme yolları yenilenecek. Fitness aletlerinin bulunduğu alan ise kauçuk karo ile yenilenerek daha konforlu hale getirilecek. 

Çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanması hedeflenirken, söz konusu parklarda isim değişikliğine gidilmeyeceği kaydedildi.