HÜDA-PAR’dan ‘ABD’yi müttefiklikten çıkaralım’ önerisi

HÜDA-PAR’dan ‘ABD’yi müttefiklikten çıkaralım’ önerisi
Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ABD’den dost olmayacağını belirterek, “ABD’yi müttefikten çıkaralım. Bu saatten sonra Türkiye dostunu ve düşmanını yeniden tanımalı” dedi. 

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Medya Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Durmaz ve Van İl Başkanı Rasim Sayğın, İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Yapılan ziyarette Afrin’e yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ‘Müttefik ABD’ söylemlerinden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. Elibüyük, “Türkiye bugün harcadığı paralar ve kucak açtığı Suriyeli kardeşlerimize oluşturduğu imkanlarla çok taktire şayan bir yol izledi. Emperyalist güçlerin kayığına binmememiz gerekiyordu. Türkiye bölgedeki dengeleri çok iyi gözeterek, oturup bir akıl ortaya koyması lazımdı. Bugün bunu söylemenin faydası yok. ‘Müttefik ABD’ söyleminden vazgeçelim. ABD’yi müttefikten çıkaralım. Bu saatten sonra Türkiye dostunu ve düşmanını yeniden tanımalı. ABD’den dost olmaz. Zira 15 Temmuz’un, 1980 İhtilali, 28 Şubat Postmodern Darbenin arkasında ABD var. Yine Türkiye’de gerçekleşmiş, birlik ve beraberliğe kastetmiş, hatta işgaline kadar gidebilecek bütün oyunların başında ABD var. ABD’yi artık sınırlarımızda görmek istemiyoruz” dedi.

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na karşı olmadıklarını, ancak tam da destek vermeyeceklerini dile getiren Elibüyük, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu operasyona karşı değiliz ama tam destek verebileceğimiz bir şey değildir. Afrin meselesi, Türkiye haklı olarak sınırları boyunca gelişen ve kendisine yönelik tehditleri bertaraf etme adına bir operasyona girişti. Sonuç itibariyle Afrin alındığı zaman, PYD orada püskürtüldüğü zaman buradaki sorun geçecek mi? Türkiye tehditlerden kurtulacak mı? Biz böyle olacağını düşünmüyoruz. Zira ABD ve Rusya orada olduğu müddetçe Afrin meselesi biter, Münbiç başlar. Afrin meselesi Türkiye’ye yönelik tehditti, bertaraf etme adına ülkenin yapmış olduğu operasyon olarak görüyoruz. Yalnız Suriye meselesini daha da derinleştirecek çatlaklara neden olacak söylemlerden, üsluptan uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz.”