HÜDA PAR Van İl Başkanlığı sanayicileri ziyaret etti

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı sanayicileri ziyaret etti
VAN - HÜDA PAR Van İl Başkanı Avukat Rasim Sayğın ve partililerden oluşan bir heyet Van’daki sanayicileri ziyaret ederek, sanayi esnafının yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı.

HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi ve Oto Sanayi Sitesini ziyaret ederek, sanayi esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntılar hakkında detaylı bilgi aldı.

Heyet, İlk olarak Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt’u yerinde ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette konuşan İl Başkanı Rasim Sayğın, ziyaret amaçları hakkında bilgi verdi.

2011 yılında meydana gelen iki büyük depremden bu yana darboğaza giren esnaf ve sanayicinin sıkıntılarını tespit etmek amacıyla ziyaret ettiklerini dile getiren Sayğın, “HÜDA PAR Van İl Başkanlığı olarak uzunca bir süredir, Van esnafının ve sanayicisinin sorunlarını tespit etmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Esnafımız ve sanayicimizin arasında sürekli olarak, 2-3 yıldır süregelen darboğazın sebebini tespit etmek, çözümlerini bulmak, çözüm üretirken esnafımızın, sanayicimizin bire bir görüşlerini almak ve bunun çözümünü üretmektir. Sorunların çözümünde etkin rol alan yetkililere sorunları götürmek ve dertlerine bir çözüm bulmak amacıyla böyle bir çalışma yapmaktayız.” dedi.



HÜDA PAR ilçe teşkilatlarının esnaf ziyaretlerinde önemli tespitler yaptıklarını ifade eden Sayğın, “İlçe teşkilatlarımız sürekli halkın içindedirler ve sorunları tespit etmeye çalışıyorlar. Bu anlamda esnaflarımızın biraraya gelerek oluşturmuş olduğu odalar, kooperatifler, sanayi başkanlıklarını ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde kendilerinin yapmış olduğu tespitlerin raporu var mı? Çalışmaları nelerdir? Biz bu konuda sanayi ve esnafımıza nasıl bir katkı sunarız? Bu noktada çalışmalarımız ve ziyaret amacımız bunlardır.” diye konuştu.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da HÜDA PAR’ın kent genelinde yapmış olduğu ziyaretleri yakından takip ettiğini dile getirdi.



OSB olarak çıkardıkları dergi hakkında bilgi veren Bozkurt, yaptıkları çalışmalarını bir dergide toplamak ve OSB’de bulunan firmalar hakkında bilgi vermek için derginin avantajlarından bahsetti.

Heyet, OSB ziyaretinden sonra Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Zafer Efeoğlu’nu yerinde ziyaret etti. HÜDA PAR’ın yaptığı ziyarette memnuniyetini dile getiren Efeoğlu, esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı.



Kooperatif Başkanı Efeoğlu, KOSGEB tarafından esnafa verilecek olan 50 bin TL’lik faizsiz kredi desteğinin kentte sadece 120 kişiye verilmesine tepki göstererek, verilen destekten tüm esnafın faydalanması gerektiği bildirildi.

Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi ziyaretinden sonra heyet, Oto Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muhittin Yıldızbaş’ı ziyaret etti. Heyet, sanayi esnafının yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi alarak siteden ayrıldı.