Hüda Par kamu kurumlarını ve STK’ları ziyaret etti

Hüda Par kamu kurumlarını ve STK’ları ziyaret etti
HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Kurban Bayramı'nın birinci gününde PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hasar gören kamu kurumlarını ve STK’ları ziyaret etti.
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve partililerden oluşan heyet, bayramın birinci gününde 53 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısında, patlamanın olduğu alana yakın olan kamu kurumlarını ve STK’ları ziyaret ederek, geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Kurban Bayramı'nın birinci gününde düzenlenen bombalı saldırıda maddi hasar meydana gelen iş merkezinde tadilat işlemlerini sürdüren kamu kurumlarına ve STK’lara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Saygın ve beraberindeki heyet, bombalı saldırının yapıldığı alana yakın bir iş merkezinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Van Bölge Müdürlüğü’ne, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eğitim ve Kültür Merkezi Van Şubesi ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şubesi’ne ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sayğın ilk olarak TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun’u ziyaret etti. Çoğun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bombalı saldırıda kurumun ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiğini söyledi.

TÜİK Van Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Sayğın’ı dernek başkanı Mahmut Bilici karşıladı.

Bilici, ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bombalı saldırının gerçekleştiği bayramın birinci gününde dernekte bulunmadıklarını ifade etti. Yapılan saldırının bayramın birinci gününde yapılmasının bilinçli olduğunu hatırlatan Bilici, PKK’nin daha önceki bayramları da hazmedemeyip ‘ ‘Kara bayram’ ilan ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Sayğın, daha sonra TÜMSİAD Van Şubesi’ni ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Sayğın, derneğin ön cephesinin tamamen kullanılmaz hale geldiği alanda incelemede bulunarak, o günün tatil olması hasebiyle büyük bir faciadan dönüldüğünü ifade etti.
Sayğın, daha sonra derneklerinden ağır zayiatın oluştuğu ve neredeyse kullanılmaz hale geldiği İHH Van Şubesi’ni ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Ziyaretlerin ardından basına açıklamalarda bulunan Sayğın, “Bizler patlamadan hemen sonra zarar gören esnafımızı ziyaret etmiştik, ancak o tarihte kapalı oldukları için STK’larımızı ziyaret edememiştik. Bugün de bu ziyaretleri yapıp, sorunları dinledik.” dedi.

“HALK ALIŞVERİŞİNİ ZARAR GÖREN ESNAFTAN YAPSIN”

Konuşmasında Van Valiliği’ne ve halka seslenen Sağın, “Valilik ve bina sahipleri ile sigorta kurumları hasarın giderilmesi noktasında yavaş davranıyorlar. Bu yüzden esnaf da sıkıntılı günler yaşıyor. Onarımlar yapılmadığı için esnaf satış yapamıyor. 18 gün geçti alan halen savaş alanı gibi ve bu anlamda derhal bu görüntü düzeltilmelidir. Valiliğe buradan çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca halkımıza çağrımız bu yaralar sarılıncaya kadar, alışverişlerini zarar gören esnaftan yaparak destekte bulunsun.” diye konuştu.