HÜDA PAR heyetinden iş yerleri hasar gören esnafa ziyaret

HÜDA PAR heyetinden iş yerleri hasar gören esnafa ziyaret
HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı, dün gece PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda iş yeri zarar gören esnafı ziyaret etti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı, PKK tarafından yapılan bombalı araç saldırısında iş yerleri zarar görmüş esnafa ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR GİK Üyesi Avukat Mehmet Mehdi Oğuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ve partililerden oluşan heyet, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 70’e yakın kişinin de yaralandığı bombalı araç saldırısında iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti.

Yaşanan faciada iş yerlerinde büyük hasarın meydana geldiği esnafa ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan HÜDA PAR GİK Üyesi Oğuz, yaşananlarla ilgili esnaftan bilgi aldı.



Patlamada iş yerlerinde hasar meydana gelen esnafla tek tek görüşen Oğuz, bunun kabul edilecek bir şey olmadığını ve artık Allah’u Teâlâ’nın bu zulümlere son vermesini temenni etti.

“Saldırılara artık büyük bir tepkinin gösterilmesi lazım”

İş yerlerinin büyük ölçüde zarar gördüğünü belirten esnaf, “Burada halka düşen bir şey var; Örneğin batıda bir olay yaşandı insanlar kendilerini canlı canlı tankın önüne attı. Bu patlamadan dolayı bir Allah’ın kulu buraya çıkıp bir protesto dahi etmedi. Bu konuda ne STK’lar ne de halk tepki gösterdi. Bu durumda bu saldırılara artık büyük bir tepkinin gösterilmesi lazım. Bunlar nereye kadar devam edecek? Öleceksek hep beraber ölelim. Bu yıkıntılar geri gelir ama can geri gelmez.” şeklinde yakındılar.



Esnafın sözleri üzerine Oğuz, “Allah’u Teâlâ Müslümanlara uyanma fırsatı versin. Artık Müslümanların uyanması lazımdır. Şu an büyük bir nimet içerisinde yaşıyoruz ki bu nimetin kıymetini bilmemiz lazım yoksa Allah’u Teâlâ bunu da elimizden alır. Bir diğer husus da şudur; Allah’u Teâlâ belli bir süre zalimlere mühlet verir ama ihmal etmez. Bugünkü zalimler ve dünkü zalimler derslerini almaları lazım.” şeklinde konuştu.

Esnaf ziyaretinin ardından heyet, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların cenazesine katıldı.