Hindi ve tavuklar satışa çıkarıldı

Hindi ve tavuklar satışa çıkarıldı
Van’da, hindi ve tavuk üreticileri, yılbaşı dolayısıyla canlı hindi ve tavuklarını satışa çıkardı. Üreticiler, geçen yıla nazaran satışların düşük olduğunu söyledi.

Yiyecek, içecek ve çerez satan işyerlerinde yılbaşına özgü düzenlemeler yapılırken, buralarda diğer günlere nazaran yoğunluk yaşanıyor. 

Özellikle yabancı turistlerin gittiği eğlence mekânlarında da yılbaşı için hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi. 

’da, evlerinde ve çiftliklerde hindi ve tavuk besleyen üreticiler, satışların artması için yılbaşını bekliyor.

HİNDİLER PAZARDA

lı kanatlı hayvan üreticileri, yılbaşı fırsatından faydalanmak için hindi ve tavuk gibi hayvanlarını Ahmedi Hani Parkı yanında bulunan eski VASKİ binası arkasında satışa sunmaya başladı.

Üreticiler, ellerinde kalan kanatlıları yılın son gününde tüketmeyi umuyor. 

VATANDAŞLARIN İLGİSİ

Vatandaşlar satışın gerçekleştiği bölgede kalabalık oluştururken, üreticiler sarışlardan memnun olmadığını dile getiriyor.

Bir hindi üreticisi, “Sadece gelip soruyorlar, fiyatı öğrenince de geri gidiyorlar, almıyorlar. Ben bugün sadece 2 tane hindi satabildim. Geçen yıl satışlarımız daha iyiydi” dedi. 

FİYATLAR NASIL?


 

Bir başka üretici de, hindi ve tavukların kendi doğal besledikleri kanatlılar olduğunu söyledi.  

Fiyatların geçen yıldan farklı olmadığını belirten üretici, “Hindi fiyatlarımız 150-200 TL arasında değişiyor. Büyüklerini 200 TL’ye, diğerlerini de büyüklüklerine göre 150-180 TL’ye satıyoruz. Tavuklar da 60 TL. Fiyatlar normal ama galiba insanlarda para yok, beklediğimiz satış olmuyor bu sene, ama bakalım yarın son gün belki getirdiklerimiz tükenir” diye konuştu.

PrestijHaber: Adil HARMANCI