Hedefte Van vardı! 2 bombalı araç ele geçirildi

Hedefte Van vardı! 2 bombalı araç ele geçirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Şırnak'ın Faraşin ve Yeşilöz mahallesi bölgelerinde düzenlediği 8 gün süren operasyonda, 2 bombalı araç ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve Van ilinde kullanılacağı değerlendirilen bomba yüklü araçları imha etmek amacıyla operasyon düzenlendi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre 6-14 Kasım tarihleri arasında PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve Van ilinde kullanılacağı değerlendirilen bomba yüklü araçları imha etmek amacıyla operasyon düzenlendi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir komutasında düzenlenen "ATMACA 2016-39 Şehit Jandarma Er Doğan Acar-3 Müşterek Operasyonu"nda, Faraşin ve Yeşilöz mahallesi bölgelerinde ortaya çıkarılan birçok sığınak, depo ile yaşam alanlarında 2 adet bomba yüklü araç ele geçirildi

Operasyonda ele geçirilen malzeme, mühimmat ve silahlar arasında, 4 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 lav silahı, 9 adet av tüfeği, 225 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 144 adet RPF-7 roketatar sevk fişeği, 98 el bombası, 16 bin 911 muhtelif çeşitte mühimmat, 3 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı yapımında kullanılan 500 kilogram amonyum nitrat, biri Aselsan yapımı 8 telsiz, çok miktarda yiyecek, giyecek ve tıbbi malzeme ile örgütsel döküman da bulunuyor.